OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Mød nye studenter fra Rybners

Kom tættere på nogle af vores nyudklækkede studenter og hør om deres tid på vores gymnasier.


 

Studenter fra Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Andreas sælger bartenderudstyr 

Andreas Hemmet Hansen har altid godt kunne lide at være kreativ og idéudvikle. I 6.klasse begyndte han at lave introer til youtube-videoer, siden kastede han sig over spiludvikling, og sidste år lavede han en social medieprofil, der fik 70.000 følgere på en måned.

Men det, der har fyldt i Andreas’ liv i 3.G er især enkeltmandsvirksomheden Royal Panther, hvor han sælger bartenderudstyr online. Det er gået godt og har taget så meget af hans tid, at han på et tidspunkt overvejede at stoppe på HTX, for at hellige sig arbejdet med virksomheden. Men han holdt ved og kunne igår kalde sig for student!

- Noget af det vigtigste, jeg tager med mig fra Rybners er helt klart det sociale. Alle vennerne. Det ville jeg ikke have været foruden.

Andreas har i den nærmeste fremtid planer om at skulle bruge mere tid på sin virksomhed, inden videregående uddannelse er aktuelt.


Cecilie har fået mest mulig ud af HTX

Når Cecilie Andersen en dag ser tilbage på sin til på Rybners HTX, kan hun med god samvittighed sige, at hun fik mest muligt ud af sin tid på skolen. Foruden det faglige, har hun nemlig været meget involveret i diverse udvalg og grupper.

Bl.a. har hun været formand for ”klassekampen”, hvor eleverne på HTX dyster i forskellige skøre discipliner på tværs af studieretningerne. Derudover har hun været med i Sienceklubben og elevrådet.

- Jeg synes, det har været superfedt at være med i alle de ting, fordi man fået en masse relationer på tværs af årgangene. Jeg er kommet til at kende en masse elever fra 1. og 2. g, som jeg ellers ikke ville have mødt. Så sent som i dag, var jeg lige henne ved nogen fra en anden årgang og ønske dem held og lykke med eksamen. Det har givet mig så meget, siger en glad Cecilie.

I det kommende sabbatår, rejser hun til Spanien for at gå på guideskole og efterfølgende rejse rundt som guide: - Jeg har aldrig været i Spanien, så det glæder jeg mig til!

Men inden da venter studentergilde for venner og familie – og ikke mindst studenterrunden i næste uge.


 


 

Studenter fra Rybners HF

Svømmesøstrene fra HF gør klar til DM og trænerkarriere

Trods en lille aldersforskel har Astrid og Ellen gået i samme klasse på Rybners HF. Pigerne har taget deres uddannelse på tre år, da de begge er elitesvømmere og derfor har brugt ekstra tid på deres sport.

- Jeg synes, Rybners har været rigtig god til at skabe en rød tråd mellem træning og skole for os. Både lærere og vores studievejleder har været super forstående og altid støttende, fortæller Astrid.

Storesøster Ellen tilføjer: - Og så har vi været heldige at gå i en klasse, der har bakket os op, selvom vi tit har måtte melde pas til fester og andre arrangementer. Vi har været meget fraværende, men relationerne har været stærke alligevel!

Allerede onsdag tager Astrid videre til Aalborg for at forsvare en titel som danmarksmester ved DM. Derfor modtager Ellen eksamensbeviset på vegne af lillesøster ved dimission på fredag. Ellen har selv måtte indstille svømmekarrieren pga. en skade. Men hun slipper ikke idrætten – til august er hun nemlig ansat som holdtræner for Esbjergs 2. hold. Så sejt!


 


 

Studenter fra Rybners Almene Gymnasium / STX

Huern er i hus, men Kasper er ikke færdig med fysik endnu

Igennem det sidste halve års tid har vi fulgt STX’eren Kasper Svejgaard, der over mange måneder har deltaget i et udtagelsesforløb til både den danske fysik og matematik olympiade. Nu er huen endelig i hus, efter en veloverstået SRP-eksamen. Men det er kun første etape. For allerede i starten af juli skal Kasper til Hamborg sammen med det danske fysik-landshold, for at dyste i den internationale finale – og det kræver også forberedelse.

- Jeg skal selvfølgelig fejre, at jeg er færdig med STX. Vi kører studenterrunde mandag og tirsdag, og når jeg så har åndet ud, kan jeg gå i gang med det andet. Jeg kigger nok på det på onsdag…. Måske…., griner Kasper.
Han skal både forberede sig på en eksperimentel del af konkurrencen og en teoretisk. Så fra næste uge, går han i krig med at gennemgå opgaverne fra tidligere år.

Spørger man ham, hvad han tager med sig fra Rybners, står det klart at fysikken har fyldt en del. ”Al min fysikviden er jo startet her”, fortæller han. Den kan dog ikke måle sig med de venskaber han har fået. Kasper tilføjer:

- Det er svært at sætte ord på, hvad jeg tager med, for jeg har lavet så meget her på Rybners. Det er sammensætningen af en masse små ting; man lærer en masse, man møder en masse mennesker, kommer ud i nye situationer, og man bliver tre år ældre. Dét tager jeg med mig.


Sara og Julie har været buddies siden 1.g

Sara Thygesen og Julie Kjems er nu studenter fra Rybners STX. Sara har i sine tre år på Rybners spillet fodbold på eliteplan. Træningslejre og landskampe har betydet, at hun ofte har måtte være væk fra undervisningen – og så kan det blive svært at følge med. Derfor var det vigtigt med en ”buddyordning”. Nærmest siden første skoledag har klassekammeraten Julie taget noter fra undervisningen, så Sara har kunnet følge med.

- I matematik kan man eksempelvis hurtigt komme bagud. Der er så meget af det, læreren siger, som er nemmere at forstå med eksempler osv. Der har Julies noter hjulpet mig meget, fortæller Sara.

Men det er ikke kun Sara, der har fået noget ud af ordningen. Julie fortæller:

- Jeg har fået meget ud af at være Saras buddy, for man er jo nødt til at engagere sig meget i undervisningen, når der også er en anden, som er afhængig af, at man har forstået det rigtigt. Og jeg har jo hele tiden skulle videreformidle stoffet til hende, så jeg har fået alt repeteret og lært at bruge mine egne ord om det faglige. 

I det kommende år satser Sara 100% på fodbolden, imens Julie arbejde og ud og rejse.


 


 

Studenter fra Rybners Handelsgymnasium / HHX

Cilie og Sif afsluttede gymnasietiden, som de startede - med hinaden 

De to studenter Cilie og Sif har en helt særlig historie sammen. Uden at de har gjort noget særligt for det, har de fulgtes ad fra de blev født til nu. De gik i samme mødregruppe.. Samme vuggestue. Samme børnehave. Samme folkeskoleklasse. Og da der skulle vælges ungdomsuddannelse, tog de begge på HHX.

- Ja, altså det var jo ikke fordi, vi pressede hinanden til det, griner Sif og tilføjer, at de bare tilfældigvis begge interesserede sig mest for de fag, som HHX’en byder på.

Pigerne fortæller, at det især var en tryghed, at have ens bedste veninde ved sin side, på første skoledag på Rybners for tre år siden. De husker at de var både nervøse og spændte.

- Nu er man til gengæld helt trist over at skulle væk herfra igen. Vi kommer virkelig til at savne sammenholdet, siger Cilie.

Nu er begge piger studenter og fortsatte i samme rille, som de startede – med hinanden. De blev studenter samme dag. På samme tidspunkt. I lokalerne lige ved siden af hinanden. Med samme karakter... Men så er det også slut med parløbet for en stund. I det kommende år skal Sif arbejde som lærervikar, imens Cilie flytter til Amsterdam med sin kæreste.


Oliver og Frederik brænder for tøjdesign og iværksætteri

Oliver og Frederik er nu studenter fra Rybners HHX, og det er en milepæl - for nu kan der blive mere tid til det, de brænder for. Sammen har de to HHX-kammerat opstartet tøj-virksomheden Rythms and Beats, som har fokus på bæredygtig mode.

Drengene mødte hinanden allerede på grundforløbet og fandt hurtigt ud af, at de begge interesserede sig for design og iværksætteri. Derfor lavede de en aftale om, at de ville udvikle noget sammen i 3.G.
Spørger man dem, hvad de tager med sig fra Rybners, fortæller de, at meget af deres viden fra fagene på HHX kan bruges allerede nu i forbindelse med virksomheden. Det er særligt fag som “virksomhedsøkonomi”, der har klædt dem på til at kunne gå i gang med at lave momsregnskaber.

Det har været en lang og lærerig rejse – men også en meget tidskrævende rejse! Derfor glæder vi os til at kunne lægge flere kræfter i projektet nu, hvor vi er færdige på gymnasiet, siger Oliver.

Drengene har allerede skaffet aftaler med producenter til deres tøj og går snart i gang med at udvikle flere designs. Men FØRST skal studenterhuen fejres!


 


En tid du aldrig glemmer

Rybners Gymnasier

På Rybners Gymnasier er undervisningen moderne og projektorienteret. Du får dygtige undervisere, der interesserer sig for dig, og du bliver en del af et studiemiljø med plads til fællesskab, faglig udvikling, fester og arrangementer.

Sådan er det at være elev på:

Rybners Almene Gymnasium / STX

Rybners Handelsgymnasium / HHX

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Fotogalleri

Se flere billeder af livet på Rybners

Se vores fotogalleri

keyboard_arrow_up