OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

PensionDanmark er klar til at bygge klimaerhvervsskole i Esbjerg

15.09.2022

Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab støtter ønsket om, at én af de tre nye klimaerhvervsskoler placeres i Esbjerg, så den kan understøtte udviklingen af fremtidens grønne teknologier med specialiseret arbejdskraft. Sammen med Esbjerg Kommune og Rybners har PensionDanmark underskrevet en hensigtserklæring om at samarbejde om en kommende skole.

PensionDanmark har sammen med Esbjerg Kommune og Rybners underskrevet en hensigtserklæring for at samarbejde om en ny klimaerhvervsskole i Esbjerg. Foto: RybnersPensionDanmark har sammen med Esbjerg Kommune og Rybners underskrevet en hensigtserklæring for at samarbejde om en ny klimaerhvervsskole i Esbjerg. Foto: Rybners

Som Danmarks grønne EnergiMetropol og med en unik placering som den største havneby ud til Nordsøen, er det oplagt at placere en klimaerhvervsskole i Esbjerg. Med en ny hensigtserklæring er der nu også kapital klar til at realisere byggeriet af én af de tre skoler, som regeringen ønsker, i Danmarks femtestørste by.

Sammen med Esbjerg Kommune og samarbejdskredsen bagved en klimaskole i Esbjerg, herunder den lokale uddannelsesinstitution Rybners, har Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, aftalt at samarbejde om finansieringen af en klimaerhvervsskole, hvis den placeres i Esbjerg.

I Esbjerg, Varde og Fanø bakker både kommunerne, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og arbejdsmarkedets parter op:

- Esbjerg spiller en ubestridt nøglerolle i den grønne omstilling på nationalt og europæisk plan. Etableringen af en klimaerhvervsskole i Esbjerg vil være med til at sikre, at de mange forskellige aktører kan rekruttere de nødvendige kræfter, der bringer os tættere på at nå de ambitiøse klimamål. Her er det fornøjelse at byde velkommen ombord til PensionDanmark, og med denne hensigtserklæring sender vi et stærkt signal om, at en af de kommende klimaerhvervsskoler naturligt hører hjemme i Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg Kommune.

Støtte til en klimaerhvervsskole i Esbjerg

Esbjerg har udviklet sig til en metropol for grøn energi i Nordeuropa, og i takt med, at tusindvis af olie- og gasrelaterede jobs over de kommende år skal erstattes med arbejdspladser inden for bæredygtige energikilder som havvind og power-to-x, vil der opstå et vedvarende behov for erhvervsuddannet arbejdskraft og specialiseret efteruddannelse af faglærte.

- Som understreget i ”Esbjerg-erklæringen” er det altafgørende, at vi får sikret en effektivt og CO2-neutral energiforsyning i Danmark, som kan realisere vores ambitiøse klimamål. Det kræver flere faglærte, og det kræver nye og specialiserede kompetencer. Med vores erfaring inden for bæredygtigt byggeri og offentligt-private partnerskaber kan vi skabe de ideelle rammer om fremtidens grønne uddannelser, udtaler Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Underskriver hensigtserklæring

Den grønne omstilling kræver ressourcer og nye kompetencer på arbejdsmarkedet. Konkret forventer Dansk Energi, at investeringerne i den grønne omstilling frem mod 2030 vil indebære et samlet behov for 130.000 årsværk fra faglærte.

- Skal vi have en klimaerhvervsskole med fokus på energi, der skal løfte hele sektoren og skabe en internationalt anerkendt erhvervs- og efteruddannelsesinstitution i Danmark, så kræver det yderligere investeringer til udstyr, kompetenceudvikling og bygninger, lyder det fra Olaf Rye, adm. direktør for uddannelsesinstitutionen Rybners i Esbjerg.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up