OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Teknisk skole

  • Tjener

    Som tjener betjener du gæster på et spisested.

    Tjenerfaget er for dig, der har lyst tale med gæster og anbefale dem mad og drikke ud fra menukortet og deres smag. På skolen lærer du om mad og drikke, og hvordan det bør serveres for gæsterne. Her lærer du om borddækning, afregning og at mikse en drink.

    På uddannelsen lærer du at: 

    • betjene gæster på et spisested
    • tale med gæster
    • anbefale mad og drikke ud fra menukortet og gæsternes smag
    • dække bord, afregne og mikser drinks

    Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

    På skolen får du undervisning i fag som:

    • gastronomi
    • drikkevarer
    • menulære
    • konference- og selskabsservering
    • praktisk tjenerarbejde

    Du skal også have fag som arbejdsmiljø, salg og service samt psykologi.

    Sådan er uddannelsen bygget op

    Tjener, 3 år og 10 måneder.

    Erhvervsfag 1 
    Erhvervsfag 2 
    Erhvervsfag 3 
    Grundfag - Dansk E/C 
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Dansk E
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Arbejdsmiljø 
    Konference & selskabsservering
    Praktisktjenerarbejde 1
    Gastronomi 1
    Salg & Marketing
    Gæstepsykologi
    Drikkevare 1
    Branchelære
    Menulære 1

    Værtskab og Helhedsforståelse
    Praktisktjenerarbejde 2
    Gastronomi 2
    Drikkevare 2
    Menulære 2
    Turistlære
    Fransk fagsprog

    Valgfri specialfag:
    Bar/ Barista
    Vine, avanceret
    Branche- og Virksomhedsorganisation

    Drikkevare 2
    Gastronomi 2
    Praktisktjenerarbejde 2
    Servering
    Raffineret tilberedning ved bordet

    Afsluttende svendeprøve

    Konference- og selskabstjener, 2 år og 2 måneder.

    Erhvervsfag 1 
    Erhvervsfag 2 
    Erhvervsfag 3 
    Grundfag - Dansk E/C 
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Dansk E
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Arbejdsmiljø 
    Konference & selskabsservering
    Praktisktjenerarbejde 1
    Gastronomi 1
    Salg & Marketing
    Gæstepsykologi
    Drikkevare 1
    Branchelære
    Menulære 1

    Job som tjener

    Som tjener finder du typisk job i restauranter og på kroer samt til større arrangementer og fester. Du er med til at skabe rammerne om fest og hyggeligt samvær, når du arbejder. Du møder mange forskellige gæster mennesker fra ind- og udland, som er gået ud for at have det rart og spise godt. Dit job består i give dem en god oplevelse.

    Vil du videreuddanne dig? Som tjener har du mange muligheder

    Som tjener har du mulighed for at uddanne dig til serviceøkonom. Du kan også læse videre til professionsbachelor i ernæring og sundhed.

    RYBNERS RESTAURANT- & KOKKESKOLE

    Bæredygtighed, lokale råvarer og økologi 

    Vil du være tjener, bager og konditor, ernæringsassistent eller måske gastronom? Så bliver du en del af Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Her kommer du til at arbejde med bæredygtighed, lokale råvarer og økologi, så du er på forkant med udviklingen inden for branchen. 

    Vi har etableret et 800 kvm. bylandbrug: vores grønne klasselokale. Her kan du dufte, smage og røre ved sæsonens ingredienser og lære om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarer.

    På Rybners Restaurant- & Kokkeskole har vi:

    • fokus på grundtilberedning og arbejdsprocesser
    • respekt og forståelse for smagsoplevelser
    • fokus på sammenhængen mellem sundhed og økologi

    Vil du være tjener? Så er det vigtigt, at du:

    • er serviceminded - også når der er travlt
    • er indstillet på skiftende arbejdstider
    • er god til at tale med mange forskellige mennesker
    • er god til fremmedsprog
    • kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
    • har god fysik
    • har fokus på kvalitet og detaljer

     

    Derfor skal du vælge at blive tjener

    Restauranter og spisesteder søger lærlinge og der er praktikpladsgaranti på uddannelsen. 

    Fakta om uddannelsen

    Varighed
    Fra 2 år og 2 måneder til 3 år og 10 måneder, inkl. grundforløb

    time-clock-circle

    Specialer
    Tjener
    Konference-og selskabstjener

    common-file-award

    Adgangskrav
    9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

    keyhole-circle

    Økonomi
    SU og elevløn

    saving-piggy-coins

    Lærepladser til dig

    Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at finde en god læreplads.

    Læs mere

    Gode muligheder for læreplads og job 

    Der er praktikpladsgaranti på uddannelsen. Starter du på uddannelsen, vil du have gode muligheder for at få en læreplads i en virksomhed, mens du uddanner dig. 

    Praktikpladsgaranti

    EUX Teknisk

    Skal du være EUX Tjener?

    Med en EUX-uddannelse lader du alle muligheder stå åbne, for du får to uddannelser i én. En faglig uddannelse, som du kan bruge med det samme og en gymnasial uddannelse, der på lige fod med andre gymnasiale uddannelser, kan bruges til at læse videre.

    EUX Tjener

    Har du spørgsmål?
    Kontakt Klaus

    Klaus Højvang

    Vejleder

    phone61 22 73 64

    mailE-mail

    Klaus Højvang

    Bliv ringet op

    Når du udfylder denne formular, afleverer du dine personlige oplysninger i Rybners varetægt.
    Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

     

    Ansøgning

    paper-write

    Start på din drømmeuddannelse

    Sådan søger du ind

    Grundforløb

    messages-bubble-information

    GF1 eller GF2? Din start på Teknisk Skole

    Bliv klogere på Grundforløb GF1 og GF2

    keyboard_arrow_up
    social-media-facebooksocial-instagramsocial-video-youtube-clipsocial-media-snapchatprofessional-network-linkedin