OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

SKOLEHJEM & KURSUSCENTER

Hermitage

Bo på vores hyggelige skolehjem og kursuscenter med mange faciliteter.

Velkommen til Hermitage

På Hermitage Skolehjem & Kursuscenter får du tag over hovedet sammen med andre engagerede elever og kursister. 

Vi ligger placeret dér, hvor tingene sker. Her er skov i baghaven, gode træningsfaciliteter inde og ude, og så kan du høre Esbjerg by summe med liv.

Vores skolehjem er et tilbud til dig, der har mere end fem kvarter til skole, hvis du vælger en erhvervsuddannelse eller for dig som kursist på enten kursuscenter eller efteruddannelse. 
Få et unikt ophold på Hermitage med et godt fællesskab

Hermitage er et midlertidigt opholdssted for elever på Rybners, et overnatningssted for kursister og som kursussted for undervisning og mødeafholdelse. Vi tilbyder mange gode faciliteter både i forhold til værelser, restaurant, motionsrum og meget mere, som du kan dyrke på egen hånd eller i fællesskab med andre. 


Lækre værelser

I alle værelser på skolehjemmet er der:

  • bad og toilet
  • tv
  • wi-fi 


Spis lækker mad i vores hyggelige restaurant

Elever og kursister, som bor på Hermitage, får god mad i skolehjemmets egen restaurant i hyggelige omgivelser.


Rens hovedet i motionsrummet

Ud over at du på skolehjemmet har god mulighed for at slappe af efter studiedagen og forberede dig til næste dag, har du også mulighed for at få renset hovedet i vores motionscenter.


Hyg dig i opholdslokalerne

Hyg dig i opholdslokalerne med fx billard, bordtennis og film. 


Gå en tur i Esbjergs store rekreative bypark

De skønne grønne udendørsfaciliteter ved skolehjemmet indbyder til en række aktiviteter. Snup for eksempel en gå- eller løbetur i Vognsbølparken, som ligger lige uden for døren.


Beliggenhed

Der er ca. 15 minutters gang fra skolehjemmet til Rybners’ hovedafdeling på Spangsbjerg Møllevej 72. Til afdelingen på Storstrømsvej er der lidt længere. Du kan med fordel medbringe en cykel, som du kan parkere i vores overdækkede cykelskure. Kommer du til Esbjerg med offentlige transportmidler, afgår der busser fra banegårdsområdet til skolehjemmet. Se www.rejseplanen.dk.

Ankomst og indkvartering

At bo på skolehjem er et tilbud til dig. Hvis du ikke ønsker at benytte dig af tilbuddet, bedes du straks og senest 2 uger inden skolestart meddele dette til sekretæren på den afdeling, du uddannes inden for. Ved manglende framelding vil der blive opkrævet et gebyr. Fristen på de 2 uger er også gældende, hvis du afmelder opholdet midt i en skoleperiode. Du kan indkvartere dig på Skolehjemmet dagen inden skolestart. Indkvartering finder sted fra kl. 19.00-22.30. Der er på denne dag ikke beregnet aftensmad til dig. Ved ankomst henvender du dig til receptionen. Der vil du få udleveret nøgle og nøglekort, og få oplysning om dato for afholdelse af det vigtige informationsmøde, hvor der er mødepligt.

Nøgle og adgangsbrik

Du er ansvarlig for den nøgle og adgangsbrik, du får udleveret ved ankomst. Bortkommen nøgle erstattes med kr. 1.100,00.

Værelset

Du skal være opmærksom på, at værelserne hovedsagligt er dobbeltværelser, og man bor sammen to og to.

Værelset er møbleret. Du skal selv medbringe dyne, hovedpude, sengelinned og håndklæder.

Du har ansvaret for værelset, som skal holdes rengjort og pænt (støvsuger og rengøringsartikler er at finde på værelsesgangene).

Personalet vil periodisk tilse værelset, dels for at foretage serviceopgaver og dels for at sikre, at reglerne efterleves.

Når du har valgt at bo på skolehjem, er det et krav, at du benytter værelset. Det er dit ansvar at melde fra og aflevere nøglen, hvis du ikke benytter værelset til overnatning.

Måltider

De daglige måltider indtages i restauranten på Hermitage:

Morgenmad kl. 06:30 – 08:00.

Aftensmad kl. 17:30 – 19:00.

Vær opmærksom på, at du skal være færdig med at spise inden for dette tidsrum.

Frokosten spiser vi skolens kantiner mod aflevering af en datostemplet spisebillet, du kan få udleveret i receptionen på Hermitage. Regler for brug af spisebilletten orienterer vi dig om på det første informationsmøde.

Omklædning

Da der forefindes bad og omklædningsrum på skolen, skal du skifte fra arbejdstøj til fritidstøj, før du forlader skolen, da det ikke er tilladt at opholde sig i snavset arbejdstøj på skolehjemmet. 

Vask

Der er vaskemaskiner og tørretumbler til rådighed. Hvis du ønsker at vaske, kan du betale via en app.

Fritidsaktiviteter

På Hermitage tilbydes en række forskellige fritidsaktiviteter. Vi har for eksempel motionsrum, opholdsrum med billardborde, TV og mulighed for diverse spil i fælleslokalerne. Der er adgang til en idrætshal, hvor der er mulighed for at spille badminton, fodbold, volleyball, floorball og basketball. Udendørs finder du både bordtennis, discgolf og egen fodboldbane. Der er derfor rig mulighed for at lave noget socialt med studiekammeraterne.

Befordring

Når du er berettiget til at bo på skolehjemmet, ikke har en uddannelsesaftale og går på grundforløbet, er du berettiget til at søge befordringsgodtgørelse i forbindelse med transport til weekend mellem bopæl og skolehjem. Du er i så fald forpligtet til at benytte det billigste offentlige transportmiddel. Er du berettiget til befordring, skal du henvende dig i receptionen på skolehjemmet for nærmere information.

Ferie og weekend

Skolehjemmet holder lukket i weekender, skoleferier og på helligdage.

Sygdom

I tilfælde af sygdom skal dette meddeles i receptionen senest kl. 08:30, således at skolen kan blive orienteret. Akut sygdom meddeles naturligvis straks til personalet.

Parkering

Det er gratis at parkere ved Hermitage. Har du en elbil, finder du ladestationer i parkeringsområdet. Disse er du velkomne til at benytte under opladning.

Forsikring

Hermitage Skolehjem & Kursuscenters forsikring dækker ikke beboeres personlige ejendele og skader, der er forvoldt af beboere. Det er derfor vigtigt, at du har dine forsikringsforhold i orden inden dit ophold. Husk altid at lukke vinduer og låse døren, når du forlader Hermitage.

Rygepolitik

Hermitage er røgfrit. Det gælder også brug af e-cigaretter/vandpiber. Der henvises til rygeområder.

Post

Du skal ikke ændre adresse i folkeregisteret, men må gerne ændre postadresse.

Ved brand

Ved ankomst skal du sætte dig ind i brandinstruksen. Instruksen er hængt op på værelset. I øvrigt opfordrer vi til forsigtig omgang med ild. Du skal være opmærksom på, at der er opsat røgdetektor på dit værelse. Aktiveres denne uden brand, vil du blive draget økonomisk til ansvar.

Afrejse

På afrejsedagen skal dit værelse være tømt og rengjort senest kl. 08.30, ligesom nøgle og adgangsbrik skal være afleveret i receptionen.

"

Her på Hermitage går uddannelse og hjem op i en højere enhed. Når jeg har fri, hygger jeg med vennerne med et slag bordtennis, vi spiser sammen og spiller brætspil. Jeg har også mulighed for at træne i fitnessrummet eller løbe en tur i skoven. Så er jeg ladet op til undervisningen næste dag.

Elev, som bor på skolehjemmet

Udfold dig med sjove aktiviteter

Hos os er der plads til at udfolde dig med boldspil, en fælles løbetur i skoven eller et spil Partners i vores fælles stue. Du har også mulighed for at træne i vores eget fitnesscenter eller tage over på Esbjergs idrætsanlæg. Med andre ord er alt lige ved døren.


Sådan får du en plads på Hermitage Skolehjem

Bor du langt fra skole? Så kan du bo på vores skolehjem. For at få adgang til vores skønne boligfaciliteter på vores skolehjem skal du opfylde følgende betingelser:

  • Du skal være optaget på en erhvervsuddannelse

  • Du skal have mindst 1 time og 15 minutters rejsetid fra det sted, hvor du bor

Du modtager et brev i din e-boks med information om tilmelding af skolehjem, når du er kommet ind på en erhvervsuddannelse. Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte os på Rybners’ hovednummer: 7913 4511 og bede om Sekretariatet for Rybners Tekniske Skole.

Kontakt Hermitage Skolehjem & Kursuscenter

Du er altid velkommen til at kontakte os.


keyboard_arrow_up