OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Teknisk skole

  • Din start på teknisk skole

    Din erhvervsuddannelse på Rybners Tekniske Skole starter med Grundforløb 1 eller Grundforløb 2. Du kan se her, hvilket grundforløb du skal starte på. Det handler om, hvornår du har afsluttet din 9. eller 10. klasse.



    Grundforløb 1

    Du kommer direkte fra 9.-10. klasse
    - eller du blev færdig for mindre end 2 år siden.

    Start på en fagretning

    På Grundforløb 1 (GF1) vælger du en fagretning, som giver dig et indblik i flere erhvervsuddannelser på én gang. Du får både lov til at løse praktiske opgaver i værkstederne og få en forsmag på teorien.

    Find din interesse

    Fagretningerne består af fem forskellige områder, der spænder lige fra byggeri til livsstil og sundhed. Du vælger fagretning ud fra din interesse, så du bliver godt klædt på til at vælge den uddannelse, du vil fortsætte på efter grundforløb 1.

    Grundforløb 1

    • er for dig, der kommer direkte fra 9.-10. klasse
    • varer 20 uger
    • er en blanding af selvstændigt arbejde og gruppearbejde
    • starter i august
    • kræver, at du vælger en uddannelse, inden du er færdig med selve forløbet

    Fagretninger på grundforløb 1

    Vi tilbyder fem forskellige fagretninger på grundforløb 1, så du kan blive klogere på dine muligheder og din fremtid.


    Metal og energi

    Synes du, at det er fedt at arbejde med energi, kraft og maskiner? Drømmer du om at arbejde med teknologi og håndværk inden for jern- og maskinindustrien?

    På Metal og energi skal du arbejde selvstændig med fx tegningsopgaver og tegneforståelse. Du kommer til at arbejde i metal både med at svejse, bukke og skære men også med at udvikle, tegne og fremstille konkrete metalkonstruktioner.

    Ud over smedeværkstedet vil du også få mulighed for at arbejde med at dreje og fræse hos skibsmontørerne eller grundlæggende blik- og VVS-arbejde.

    Desuden vil du komme i virksomhedspraktik et par gange så du får gode muligheder for at få en læreplads inden du starter på grundforløb 2.

    Fagretningen "Metal og energi" er for dig, der vil være:

    Byggeri

    Er du vild med at arbejde praktisk og innovativt med konstruktioner fra tegning til færdigt produkt? Og vil du være en del af fremtidens byggebranche?

    På byggerilinjen skal du arbejde med at forskellige praktiske byggeprojekter, hvor du kan afprøve dine evner som håndværker. Du skal både arbejde selvstændig med fx tegningsopgaver og tegneforståelse, men du skal også indgå i teams, hvor I skal samarbejde om byggeprojekter, hvor I kan afprøve flere forskellige metoder og materialer fra byggebranchens fag.

    Du vil desuden opnå en grundlæggende viden inden for fx arbejdsmiljø og sikkerhed på en arbejdsplads.

    Fagretningen "Byggeri" er for dig, der vil være:

     

    Mekanik, transport & logistik

    Brænder du for at rode med biler, bremser og teknik? Og kan du se dig selv arbejde inden for teknologisk udvikling, transport eller lager og logistik?

    Du skal arbejde med forskellige projektforløb, hvor du bl.a. lærer om forskellige udmålinger, reparationer, serviceopgaver, markedsføring, iværksætteri og opstart af eget firma. Du får også muligheden for at prøve kræfter med at udvikle, tegne og fremstille et produkt i værkstedet.

    Uddannelsen som personvognsmekaniker giver en grundlæggende viden om at finde fejl og reparere, eller udskifte dele på biler, der er gået i stykker eller har fået skader. Og som lager- og transportmedarbejder får du en grundlæggende viden om lagerføring, transport, opbevaring og viderefordeling af varer.

    Fagretningen "Mekanik, transport og logistik" er for dig, der vil være:

    Mad & café

    Elsker du tanken om at drive din egen restaurant eller café? Og kan du se dig selv arbejde med alt fra markedsføring, kundegrundlag til drift af en café eller gourmetbutik?

    Du skal arbejde med flere små projektforløb, som alt sammen kan indgå i et rigtigt cafémiljø. Her skal du b.la. lære om markedsføring, forskellige koncepter og kundegrundlag, dét at være en iværksætter og skulle tænke innovativt om forskellige temacaféer. Du får mulighed for at opbygge din helt egen "mini" café, gourmetbutik eller andet, samt planlægge driften af den.

    Miljø og bæredygtighed bliver en stor del af din hverdag, da Rybners Restaurant- & Kokkeskole inddrager vores 800 m2 store økologiske by-landbrug i undervisningen. Du vil som elev få indblik i råvarens vej fra muld til mad. Med jord under neglene kan du dufte, smage og røre ved forskellige sæsonbetonede ingredienser, imens du lærer om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarerne.

    Fagretningen (GF1) "Mad og Café" er for dig, der vil være:

     

    Livsstil & sundhed

    Vil du gerne arbejde kreativt, og har du sans for kundepleje, samarbejde og relationer? Er din passion at arbejde med mennesker og gøre en forskel?

    På Livsstil & sundhed kommer du til at arbejde med en masse spændende og forskellige projekter inden for fagretningerne frisør og tandklinikassistent, hvor samarbejde, kreativitet og omhyggelighed vægtes højt.

    Du vil komme til at udføre praktiske opgaver i frisørsalonen og på tandklinikken, og du skal arbejde med forskellige kreative projekter, hvor du fx skal opstarte din egen virksomhed, med alt hvad det indebærer – lige fra indretning, til markedsføring og personalesammensætning. Du vil desuden opnå en grundlæggende viden inden for fx arbejdsmiljø, hygiejne, ergonomi og sikkerhed på en arbejdsplads.

    Du vil opbygge viden, færdigheder og kompetencer inden for de fagretninger, som retter sig mod uddannelsen som frisør og tandklinikassistent.

    Fagretningen "Livsstil og sundhed" er for dig, der vil være:

     

    Grundforløb 2

    Har du afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end to år siden?
    - og er du under 25 år?

    Start på en uddannelse

    På Grundforløb 2 (G2) vælger du en specifik erhvervsuddannelse, som giver dig færdigheder til at starte på uddannelsens hovedforløb efter en bestået prøve. Du får både praktisk og teoretisk erfaring, som der er brug for i dit fag.

    I praktik

    Når du har gennemført grundforløbet, skal du finde en praktik/læreplads eller være optaget i skolepraktik i et praktikcenter. Det er nemlig et krav for at komme videre til hovedforløbet på din uddannelse.

    Grundforløb 2

    • er for dig, der har afsluttet 9.-10. klasse for mere end to år siden
    • varer 20 uger
    • giver dig færdigheder til at klare grundforløbsprøven
    • starter i august og januar

    Uddannelser på grundforløb 2

    Vi tilbyder mere end 18 forskellige erhvervsuddannelser, så vi har helt sikkert også en uddannelse til dig.

    Se alle vores uddannelser her

    EUV

    Er du 25 år eller derover?

    Du starter på Erhvervsuddannelse for voksne, hvis du er +25 år. Uddannelsens længde og indhold afhænger af din evt. erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse.

    Læs mere om EUV her

    Tilmelding

    Start på din drømmeuddannelse

    Sådan tilmelder du dig

    Uddannelsesvejledning

    Hvad er dine planer? Vores uddannelsesvejledning hjælper dig altid gerne.

    Kontakt uddannelsesvejledningen

    keyboard_arrow_up