OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Teknisk skole

  • Gastronom

    Som gastronom laver du mad.

    Gastronomfaget er for dig, der har lyst til at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise. På skolen lærer du om gode råvarer, at tilberede og anrette maden samt at vælge drikkevarer dertil. 

    På uddannelsen lærer du at: 

    • sammensætte menuer
    • udvælge gode råvarer
    • tilberede og anrette mad
    • udvælge drikkevarer

    Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

    På skolen får du undervisning i fag som:

    • ernæringslære
    • salg og service
    • køkkenpraktik
    • produktionshygiejne

    Du skal også have fag som engelsk (ikke som gastronomiassistent), regning og kalkulation samt læring, kommunikation og samarbejde.

    Sådan er uddannelsen bygget op

    Gastronom, 4 år og 3 måneder

    Erhvervsfag 1
    Erhvervsfag 2
    Erhvervsfag 3
    Grundfag – Dansk niveau E/C
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Dansk E
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Grundtilberedning og køkkenproduktion1
    Gæstebetjening og kommunikation
    Produktionshygiejne
    Regning og kalkulation
    Salg og marketing
    Ernæring og sundhed 1
    Varekundskab 1

    Gastronomisk Innovation
    Kreativ tallerkenanretning
    Varekundskab 2
    Produktudvikling, produktion og service
    Fagrettet Engelsk
    Iværksætteri og Innovation
    Værtskab og helhedsforståelse
    Naturfag i produktion
    Arbejdsmiljø
    Dansk/Fransk menulære

    Valgfri specialefag:
    Brød og madbrød
    Danske egnsretter

    Planlægning og produktion
    Praktisk køkkenarbejde

    Svendeprøve

    Smørrebrød- og catering, 3 år og 6 måneder

    Erhvervsfag 1
    Erhvervsfag 2
    Erhvervsfag 3
    Grundfag – Dansk niveau E/C
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Dansk E
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Grundtilberedning og køkkenproduktion1
    Gæstebetjening og kommunikation
    Produktionshygiejne
    Regning og kalkulation
    Salg og marketing
    Ernæring og sundhed 1
    Varekundskab 1

    Gastronomisk Innovation
    Kreativ tallerkenanretning
    Varekundskab 2
    Fagrettet Engelsk
    Værtskab og helhedsforståelse
    Arbejdsmiljø
    Dansk/Fransk menulære

    Valgfri specialefag:
    Brød og madbrød
    Danske egnsretter

    Drikkevarer
    Ernæring og sundhed 2
    Grundtilbredning og Køkkenproduktion
    Kursus- og Konferenceforplejning

    Svendeprøve

    Gastronomassistent, 2 år 

    Erhvervsfag 1
    Erhvervsfag 2
    Erhvervsfag 3
    Grundfag – Dansk niveau E/C
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Dansk E
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Grundtilberedning og køkkenproduktion1
    Gæstebetjening og kommunikation
    Produktionshygiejne
    Regning og kalkulation
    Salg og marketing
    Ernæring og sundhed 1
    Varekundskab 1

    Job som gastronom

    Som gastronom kan du arbejde i større og mindre køkkener på spisesteder, eller du kan starte dit eget firma, der fx leverer mad ud af huset.

    Vil du videreuddanne dig? Som gastronom har du mange muligheder

    Du kan uddanne dig videre til procesteknolog, serviceøkonom, akademigastronom eller professionsbachelor i ernæring og sundhed.

    RYBNERS RESTAURANT- & KOKKESKOLE

    Bæredygtighed, lokale råvarer og økologi 

    Vil du være gastronom, tjener, bager og konditor eller måske ernæringsassistent? Så bliver du en del af Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Her kommer du til at arbejde med bæredygtighed, lokale råvarer og økologi, så du er på forkant med udviklingen inden for branchen. 

    Vi har etableret et 800 kvm. bylandbrug: vores grønne klasselokale. Her kan du dufte, smage og røre ved sæsonens ingredienser og lære om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarer.

    På Rybners Restaurant- & Kokkeskole har vi:

    • fokus på grundtilberedning og arbejdsprocesser
    • respekt og forståelse for smagsoplevelser
    • fokus på sammenhængen mellem sundhed og økologi

    Vil du være gastronom? Så er det vigtigt, at du:

    • kan bevare overblikket - også når der er travlt
    • er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder
    • har sans for hygiejne
    • kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
    • er indstillet på skiftende arbejdstider
    • har fokus på kvalitet og detaljer
    • er servicemindet
    • er kreativ

     

    Derfor skal du vælge at blive gastronom

    Restaurenter og spisesteder søger lærlinge og der er praktikpladsgaranti på uddannelsen. 

    Fakta om uddannelsen

    Varighed
    Fra 2 år til 4 år og 3 måneder

    time-clock-circle

    Specialer
    Gastronomassistent, 1 år
    (10 uger på skole)

    Smørrebrød- og catering, 2 år og 6 måneder
    (22,5 uger på skole)

    Kok, 3 år og 3 måneder 
    (27 uger på skole)

    common-file-award

    Adgangskrav
    9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

    keyhole-circle

    Økonomi
    SU og elevløn

    saving-piggy-coins

    Gode muligheder for læreplads og job 

    Der er lærepladsgaranti på uddannelsen. Starter du på uddannelsen, vil du have gode muligheder for at få en læreplads i en virksomhed, mens du uddanner dig. 

    Praktikpladsgaranti

    Lærepladser til dig

    Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at finde en god læreplads.

    Læs mere

    Skolepraktik på Rybners

    Får du ikke en elevplads efter afslutning på Grundforløb 2, har du mulighed for at starte i skolepraktik på Rybners og på den måde færdiggøre din uddannelse.

    Skolepraktik på Rybners

    EUX Teknisk

    Skal du være EUX Kok?

    Med en EUX-uddannelse lader du alle muligheder stå åbne, for du får to uddannelser i én. En faglig uddannelse, som du kan bruge med det samme og en gymnasial uddannelse, der på lige fod med andre gymnasiale uddannelser, kan bruges til at læse videre.

    EUX Kok

    Har du spørgsmål?
    Kontakt Klaus

    Klaus Højvang

    Vejleder

    phone61 22 73 64

    mailE-mail

    Klaus Højvang

    Bliv ringet op

    Når du udfylder denne formular, afleverer du dine personlige oplysninger i Rybners varetægt.
    Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

     

    Ansøgning

    paper-write

    Start på din drømmeuddannelse

    Sådan søger du ind

    Grundforløb

    messages-bubble-information

    GF1 eller GF2? Din start på Teknisk Skole

    Bliv klogere på Grundforløb GF1 og GF2

    keyboard_arrow_up
    social-media-facebooksocial-instagramsocial-video-youtube-clipsocial-media-snapchatprofessional-network-linkedin