Er du vild med brød og bagværk? Nybagt brød, velsmagende lagkager og søde små desserter. Du får kunderne til at slikke sig om munden, når de ser dine lækre kreationer. Du kender bagerfaget for på uddannelsen har du lært moderne metoder og gamle håndværkstraditioner.
På uddannelsen lærer du at:
- fremstille brød, kager og desserter, der tiltrækker kunderne
- vurdere råvarer
- planlægge produktionen på arbejdspladsen
- betjene kunder
Uddannelsen veksler mellem skole og læreplads.
På skolen får du undervisning i fag som:
- Brødproduktion
- Dessertproduktion
- Flødekager og lagkager
- Rullede deje
- Rørte kager og piskede masser
- Naturfag E
- Egenkontrol og arbejdspladsvurdering
- Varekendskab
- Salg og service
Sådan er uddannelsen bygget op
Grundforløbet kan tages på Rybners Restaurant og Kokkeskole. Hovedforløbet skal tages på anden skole.
addGrundforløb 1
GF1
20 uger
chevron_right
Erhvervsfag 1
Erhvervsfag 2
Erhvervsfag 3
Grundfag - dansk E/C
Valgfag, bonusfag og støttefag
addGrundforløb 2
GF 2
20 uger
chevron_right
De uddannelsesspecifikke fag
Naturfag E
Almen fødevarehygiejne
Førstehjælp
Elementær brandbekæmpelse
Grundforløbsprøve
addHovedforløb
Skoleperiode
8 uger
chevron_right
Uddannelsen veksler mellem oplæring og skole.
Job som bager og konditor
Som bager og konditor kan du arbejde på en brød- og kagefabrik, i et bageri, bagerafdelinger eller konditorier. Du har også mulighed for at starte egen virksomhed.
Arbejdet som bager kræver, at du kan komme op om morgenen, så du kan være klar til at møde dagens spændende opgaver og udfordringer. En fordel ved at arbejde tidligt er, at man så også holder tidligt fri.
Vil du videreuddanne dig? Som bager og konditor har du mange muligheder
Som bager og konditor har du adgang til forskellige erhvervsakademiuddannelser som fx procesteknolog, serviceøkonom eller inden for ernæring og sundhed.
RYBNERS RESTAURANT- & KOKKESKOLE
Bæredygtighed, lokale råvarer og økologi
Vil du være bager og konditor, tjener, ernæringsassistent eller måske gastronom? Så bliver du en del af Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Her kommer du til at arbejde med bæredygtighed, lokale råvarer og økologi, så du er på forkant med udviklingen inden for branchen.
Vi har etableret et 800 kvm. bylandbrug: vores grønne klasselokale. Her kan du dufte, smage og røre ved sæsonens ingredienser og lære om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarer.
På Rybners Restaurant- & Kokkeskole har vi:
- fokus på grundtilberedning og arbejdsprocesser
- respekt og forståelse for smagsoplevelser
- fokus på sammenhængen mellem sundhed og økologi
Vil du være bager og konditor? Så er det vigtigt, at du:
- kan arbejde kreativt
- har sans for formgivning
- er serviceminded og god til at tale med kunder
- er indstillet på at arbejde tidligt om morgenen og i weekenden
- kan tåle at arbejde i rum med høj temperatur
Derfor skal du vælge at blive bager
Fakta om uddannelsen
Lærepladser til dig
Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at finde en god læreplads.