OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Teknisk skole

  • Bager og konditor

    Som bager og konditor bager du brød, kager og desserter.

    Bager og konditorfaget er for dig, der er vild med dej. På skolen får du en grundlæggende viden om bagning og fremstilling af kager. Du lærer at blande de moderne metoder ved bagning med fagets gamle håndværkstraditioner. Du lærer også at arbejde i butikken med at betjener kunder.

    På uddannelsen lærer du at: 

    • fremstille brød, kager og desserter, der tiltrækker kunderne 
    • vurdere råvarer 
    • planlægge produktionen på arbejdspladsen 
    • betjene kunder 

    Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

    På skolen får du undervisning i fag som:

    • brødproduktion 
    • dessertproduktion 
    • flødekager og lagkager 
    • rullede deje  
    • rørte kager og piskede masser

    Som bager og konditor lærer du også om beregning af indkøb og salg. Men du skal også have fag som egenkontrol og arbejdspladsvurdering, varekendskab samt salg og service.

    Sådan er uddannelsen bygget op

    Erhvervsfag 1
    Erhvervsfag 2
    Erhvervsfag 3
    Grundfag - dansk E/C
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Bagværker 2 år
    (8 uger på skole)

    Detailbager, 3 år og 6 måneder
    (19 uger på skole)

    Håndværksbager, 3 år og 6 måneder
    (19 uger på skole)

    Konditor, 3 år og 6 måneder
    (20 uger på skole)

    Uddannelsen veksler mellem praktik og skole.

    Job som bager og konditor

    Som bager og konditor kan du arbejde på en brød- og kagefabrik, i et bageri, bagerafdelinger eller konditorier. Du har også mulighed for at starte egen virksomhed. 

    Arbejdet som bager kræver, at du kan komme op om morgenen, så du kan være klar til at møde dagens spændende opgaver og udfordringer. En fordel ved at arbejde tidligt er, at man så også holder tidligt fri.

    Vil du videreuddanne dig? Som bager og konditor har du mange muligheder

    Som bager og konditor har du adgang til forskellige erhvervsakademiuddannelser som fx procesteknolog, serviceøkonom eller inden for ernæring og sundhed.

    RYBNERS RESTAURANT- & KOKKESKOLE

    Bæredygtighed, lokale råvarer og økologi 

    Vil du være bager og konditor, tjener, ernæringsassistent eller måske gastronom? Så bliver du en del af Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Her kommer du til at arbejde med bæredygtighed, lokale råvarer og økologi, så du er på forkant med udviklingen inden for branchen. 

    Vi har etableret et 800 kvm. bylandbrug: vores grønne klasselokale. Her kan du dufte, smage og røre ved sæsonens ingredienser og lære om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarer.

    På Rybners Restaurant- & Kokkeskole har vi:

    • fokus på grundtilberedning og arbejdsprocesser
    • respekt og forståelse for smagsoplevelser
    • fokus på sammenhængen mellem sundhed og økologi

    Vil du være bager og konditor? Så er det vigtigt, at du:

    • kan arbejde kreativt 
    • har sans for formgivning 
    • er serviceminded og god til at tale med kunder 
    • er indstillet på at arbejde tidligt om morgenen og i weekenden 
    • ​kan tåle at arbejde i rum med høj temperatur

     

    Derfor skal du vælge at blive bager 

    Fakta om uddannelsen

    Varighed
    Fra 3 år til 4 år og 6 måneder, inkl. grundforløb 

    time-clock-circle

    Adgangskrav
    9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

    keyhole-circle

    Økonomi
    SU og elevløn

    saving-piggy-coins

    Vær opmærksom på: 
    Grundforløbet kan tages på Rybners Restaurant og Kokkeskole. Hovedforløbet skal tages på anden skole.

    information-circle

    Lærepladser til dig

    Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at finde en god læreplads.

    Læs mere

    Har du spørgsmål?
    Kontakt Klaus

    Klaus Højvang

    Vejleder

    phone61 22 73 64

    mailE-mail

    Klaus Højvang

    Bliv ringet op

    Når du udfylder denne formular, afleverer du dine personlige oplysninger i Rybners varetægt.
    Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

     

    Ansøgning

    paper-write

    Start på din drømmeuddannelse

    Sådan søger du ind

    Grundforløb

    messages-bubble-information

    GF1 eller GF2? Din start på Teknisk Skole

    Bliv klogere på Grundforløb GF1 og GF2

    keyboard_arrow_up
    social-media-facebooksocial-instagramsocial-video-youtube-clipsocial-media-snapchatprofessional-network-linkedin