OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Teknisk skole

  • Bager og konditor

    Som bager og konditor bager du brød, kager og desserter.

    Er du vild med brød og bagværk? Nybagt brød, velsmagende lagkager og søde små desserter. Du får kunderne til at slikke sig om munden, når de ser dine lækre kreationer. Du kender bagerfaget for på uddannelsen har du lært moderne metoder og gamle håndværkstraditioner.

    På uddannelsen lærer du at: 

    • fremstille brød, kager og desserter, der tiltrækker kunderne 
    • vurdere råvarer 
    • planlægge produktionen på arbejdspladsen 
    • betjene kunder 

    Uddannelsen veksler mellem skole og læreplads.

    På skolen får du undervisning i fag som:

    • Brødproduktion
    • Dessertproduktion
    • Flødekager og lagkager
    • Rullede deje
    • Rørte kager og piskede masser
    • Naturfag E​
    • Egenkontrol og arbejdspladsvurdering
    • Varekendskab
    • Salg og service

     

    Sådan er uddannelsen bygget op

    Grundforløbet kan tages på Rybners Restaurant og Kokkeskole. Hovedforløbet skal tages på anden skole.

    Erhvervsfag 1
    Erhvervsfag 2
    Erhvervsfag 3
    Grundfag - dansk E/C
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

     

    Uddannelsen veksler mellem oplæring og skole.

    Job som bager og konditor

    Som bager og konditor kan du arbejde på en brød- og kagefabrik, i et bageri, bagerafdelinger eller konditorier. Du har også mulighed for at starte egen virksomhed. 

    Arbejdet som bager kræver, at du kan komme op om morgenen, så du kan være klar til at møde dagens spændende opgaver og udfordringer. En fordel ved at arbejde tidligt er, at man så også holder tidligt fri.

    Vil du videreuddanne dig? Som bager og konditor har du mange muligheder

    Som bager og konditor har du adgang til forskellige erhvervsakademiuddannelser som fx procesteknolog, serviceøkonom eller inden for ernæring og sundhed.

    RYBNERS RESTAURANT- & KOKKESKOLE

    Bæredygtighed, lokale råvarer og økologi 

    Vil du være bager og konditor, tjener, ernæringsassistent eller måske gastronom? Så bliver du en del af Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Her kommer du til at arbejde med bæredygtighed, lokale råvarer og økologi, så du er på forkant med udviklingen inden for branchen. 

    Vi har etableret et 800 kvm. bylandbrug: vores grønne klasselokale. Her kan du dufte, smage og røre ved sæsonens ingredienser og lære om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarer.

    På Rybners Restaurant- & Kokkeskole har vi:

    • fokus på grundtilberedning og arbejdsprocesser
    • respekt og forståelse for smagsoplevelser
    • fokus på sammenhængen mellem sundhed og økologi

    Vil du være bager og konditor? Så er det vigtigt, at du:

    • kan arbejde kreativt 
    • har sans for formgivning 
    • er serviceminded og god til at tale med kunder 
    • er indstillet på at arbejde tidligt om morgenen og i weekenden 
    • ​kan tåle at arbejde i rum med høj temperatur

     

    Derfor skal du vælge at blive bager 

    Fakta om uddannelsen

    Varighed
    Fra 3 år til 4 år og 6 måneder

    Specialer
    Bagværker, trin 1
    Detailbager, trin 2
    Håndværksbager, trin 2
    Konditor, trin 2

    Adgangskrav
    9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

    Adgangskrav til grundforløb 1 og 2

    Adgang til hovedforløb:
    Bager- og konditoruddannelsen, grundforløb 2, giver også adgang til følgende hovedforløb:

    • Ernæringsassistent
    • Gastronom
    • Gourmetslagter

    Økonomi
    SU og elevløn

    Lærepladser til dig

    Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at finde en god læreplads.

    Læs mere

    Har du spørgsmål?
    Kontakt Klaus

    Klaus Højvang

    Vejleder

    phone61 22 73 64

    mailE-mail

    Klaus Højvang

    Bliv ringet op

    Når du udfylder denne formular, afleverer du dine personlige oplysninger i Rybners varetægt.
    Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

     

    Ansøgning

    Start på din drømmeuddannelse

    Sådan søger du ind

    Grundforløb

    GF1 eller GF2? Din start på Teknisk Skole

    Bliv klogere på Grundforløb GF1 og GF2

    keyboard_arrow_up