OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Information om Covid-19

Sådan forholder vi os til Covid-19 på Rybners

På Rybners følger vi Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger:

Symptomer og test
Hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19, som fx feber, vedvarende hoste eller vejrtrækningsproblemer, hvor du samtidig føler dig syg, skal du blive hjemme, til du er rask igen. Hvis du har lette symptomer som fx løbenæse, kriller i halsen, enkelte host mv., men ellers ikke føler dig syg, behøver du ikke blive hjemme eller blive testet.
 

Hvis du har været i kontakt med en smittet
Du anbefales ikke længere at blive testet, hvis du bor sammen med en smittet person, eller hvis du i anden sammenhæng har haft kontakt til en smittet person, det vil sige, hvis du er det, man tidligere kaldte for en nær kontakt eller en øvrig kontakt. Vær dog opmærksom på, om du udvikler symptomer og føler dig syg. Dette gælder både børn og voksne.
 

Hvis du er smittet med COVID-19
Hvis du er smittet med COVID-19 skal du blive hjemme og gå i selvisolation for at undgå, at du smitter andre. Du må tidligst komme på Rybners igen 4 døgn efter, at den positive test blev taget. Hvis du efter 4 døgn stadig har symptomer og føler dig syg, skal du blive hjemme, til du er rask igen. Hvis du efter 4 døgn udelukkende har lette symptomer som fx løbenæse, kriller i halsen, enkelte host m.v., men ellers ikke føler dig syg, må du gerne komme på skolen igen.

Du kan stadig ophæve din selvisolation efter anbefalingerne, selv om der er andre smittede personer i din husstand, som stadig er i selvisolation. Dette gælder også, selv om du ikke kan holde afstand fra de andre smittede.
 

Forebyggelse af smittespredning
Vi følger Sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger, og derfor opfordrer vi også fortsat til, at vi følger Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd til at forebygge smitte:

  1. Bliv vaccineret
  2. Bliv hjemme, hvis du er syg
  3. Hold afstand
  4. Luft ud og skab gennemtræk
  5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Hvis du har spørgsmål
Rybners har ikke længere et Coronaberedskab. Hvis du har spørgsmål eller brug for råd og vejledning, kan du læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk/da/corona eller ringe til smitteopsporingen på 32 32 05 11.

keyboard_arrow_up