OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • #mitrybners

 • #mitrybners

  Mød Alexandra - Mekanikerlærling på Rybners Tekniske Skole


   

  Efter den første dag var jeg fuldstændig solgt! 

  Jeg har hoppet lidt rundt i mellem uddannelser, jeg vidste ikke lige helt, hvad jeg ville. Men så prøvede jeg at være i praktik hos en automekaniker, og allerede efter den første dag var jeg fuldstændig solgt.

  Det var sådan helt rørende. Jeg var så glad for det. Jeg tænkte: - det er lige præcis det her, jeg skal. Efter sommerferien startede jeg så på personvognsmekanikeruddannelsen på Rybners Tekniske Skole. 

  Min fremtid?

  Om 5 år arbejder jeg som mekaniker, og det gør jeg også om 10 år - indtil jeg er 70. Det vil jeg gerne, fordi jeg kan bare mærke på mig selv, at det her er et fag, der passer mig. 

  Det bedste ved uddannelsen er...

  At jeg kan få lov at være fysisk aktiv, og at når jeg laver noget, så kan jeg se det færdige produkt. Det der med at jeg kan sætte dæk på en bil, og så se bilen køre væk herfra bagefter - det er fedt. Man skal dog være forberedt på, at det er hårdt arbejde, men det kan jeg godt lide.

  Det sjoveste på uddannelsen er...

  De andre mekanikere og elever der render rundt på værkstedet. Og så også det der med, når der er et eller andet, der bare ikke fungerer, og man ikke forstår hvorfor, og lige pludselig går det op for én, at det er fordi, man har stået og skruet den forkerte vej i de sidste 15 min, og så sidder man og griner af sig selv. Det er sådan noget, jeg synes, der er sjovt.

  Hvorfor skal man vælge mekanikeruddannelsen?

  Det kommer lidt an på, hvem man er som person. Jeg synes, at du skal vælge mekanikeruddannelsen, fordi vi har godt humør, der er altid masser at lave, og du sidder aldrig stille i lang tid ad gangen. Heller ikke i de boglige timer, der kommer du også ud og laver ting og sager.

  Du bliver stimuleret på en helt anden måde end f.eks. i gymnasiet. Jeg har jo selv gået på gymnasiet i et par måneder, og jeg var fuldstændig ved at dejse om – jeg kunne ikke følge med, fordi det var så mentalt.

  Der er jo det, der hedder ’muscle memory’, det behøver du ikke bruge hovedet på. Så du kan lære rigtig meget igennem din krop; f.eks. hvordan du skal løfte tunge ting - det lærer du ikke på gymnasiet, men det lærer vi her. Så jeg synes, at folk skal vælge det her, hvis de godt kan lide at lave noget, at det larmer lidt. Jeg synes, det er sjovt!

  Klædt på til arbejdsmarkedet

  Rybners Tekniske Skole

  På Rybners Tekniske Skole får du faglige kompetencer og færdigheder, du kan være stolt af. Vi giver dig viden og opgaver, som arbejdsmarkedet efterspørger. Her er du garanteret en uddannelse, der kan bruges til noget, og som er forberedt til fremtiden.

  Sådan er det at være elev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

  Sådan søger du

  Optagelse på Rybners Tekniske Skole

  Vil du starte på en erhvervsuddannelse på Teknisk Skole? 

  Sådan søger du ind

  Uddannelsesvejledning

  Find din uddannelse

  Kontakt os og få svar på dine spørgsmål. Vi har svar på alt fra undervisningsmiljøet til indholdet på uddannelserne.

  Har du brug for råd og vejledning?

  keyboard_arrow_up