OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • #mitrybners

 • #mitrybners

  Mød Alexandra. Personvognsmekanikerelev på Rybners Tekniske Skole

  Derfor går jeg på Teknisk Skole

  Det simple svar er, at det sagde ’pling’, og så gav det mening

  Jeg har gået og hoppet lidt rundt i mellem uddannelser, jeg vidste ikke lige helt, hvad jeg ville, og så prøvede jeg at være i praktik i to uger i Bramming ved Storgaard Biler, og allerede efter den første dag var jeg fuldstændig solgt.

  Det var sådan helt rørende. Jeg var så glad for det. Og jeg tænkte: ’lige præcis det her, det skal jeg’, så jeg tog de to uger der, og så kom sommerferien, og så efter sommerferien der startede jeg så på Rybners. 

  Min fremtid?

  Umiddelbart vil jeg være her. Jeg synes, det er et fedt sted. Om 5 år der arbejder jeg som mekaniker, og det gør jeg også 10 år frem i tiden og indtil jeg er 70. Det vil jeg gerne, fordi jeg kan bare mærke på mig selv, at det her er et fag, jeg passer ind i. 

  "

  Du skal vælge mekanikeruddannelsen, fordi vi har godt humør, der er altid masser at lave, og du sidder aldrig rigtig stille i lang tid ad gangen. 

  Alexandra, elev på Rybners Tekniske Skole 

  Det bedste er

  Det er det med, at jeg kan få lov at være fysisk aktiv, og at når jeg laver noget, så kan jeg se det færdige produkt.

  Det der med at jeg kan sætte dæk på en bil, og så se bilen køre væk herfra bagefter.

  Hvad skal man være forberedt på, før man bliver mekaniker?

  Man skal være forberedt på, at det er hårdt arbejde, men at det giver sig i sidste ende.

  Det sjoveste er

  Det er jo typisk menneskerne – de andre mekanikere og elever der render rundt på værkstedet.

  Og så også det der med, når der er et eller andet, der bare ikke fungerer, og man ikke forstår hvorfor, og lige pludselig går det op for én, at det er fordi, man har stået og skruet den forkerte vej i de sidste 15 min, og så sidder man og griner af sig selv. Det er sådan noget, jeg synes, der er sjovt.

  Hvorfor skal man vælge mekanikeruddannelsen?

  Det kommer lidt an på, hvem man er som person. Jeg synes, at du skal vælge mekanikeruddannelsen, fordi vi har godt humør, der er altid masser at lave, og du sidder aldrig rigtig stille i lang tid ad gangen. Heller ikke i de boglige timer, der kommer du også ud og laver ting og sager.

  Du bliver stimuleret på en helt anden måde end f.eks. i gymnasiet. Jeg har jo selv gået på gymnasiet i et par måneder, og jeg var fuldstændig ved at dejse om – jeg kunne ikke følge med, fordi det var så mentalt.

  Der er jo det, der hedder ’muscle memory’, det behøver du ikke bruge hovedet på. Så du kan lære rigtig meget igennem din krop; f.eks. hvordan du skal løfte tunge ting - det lærer du ikke på gymnasiet, men det lærer vi her. Så jeg synes, at folk skal vælge det her, hvis de godt kan lide at lave noget, at det larmer lidt. Jeg synes, det er sjovt!

  Klædt på til arbejdsmarkedet

  Rybners Tekniske Skole

  På Rybners Tekniske Skole får du faglige kompetencer og færdigheder, du kan være stolt af. Vi giver dig viden og opgaver, som arbejdsmarkedet efterspørger. Her er du garanteret en uddannelse, der kan bruges til noget, og som er forberedt til fremtiden.

  Sådan er det at være elev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

  #Mit Rybners

  Find inspiration i vores valg. Træf dit eget.

  Mit Rybners

  Sådan søger du

  Optagelse på Rybners Tekniske Skole

  Vil du starte på en erhvervsuddannelse på Teknisk Skole? 

  Sådan søger du ind

  Uddannelsesvejledning

  Find din uddannelse

  Kontakt os og få svar på dine spørgsmål. Vi har svar på alt fra undervisningsmiljøet til indholdet på uddannelserne.

  Har du brug for råd og vejledning?

  keyboard_arrow_up