OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • #mitrybners

 • #mitrybners

  Mød Anton - Udlært smed fra Rybners Tekniske Skole


   

  Jeg har altid vidst, at jeg ville være håndværker

  Skolebænken var ikke det, der tiltalte mig allermest. Min far er en rigtig dygtig håndværker, så da jeg startede på Rybners havde jeg en masse viden med hjemmefra.

  Jeg er nu så heldig, at jeg har en rigtig god læreplads. Min erfaring er, at hvis du viser, du gerne vil, møder til tiden og interesserer dig for det du laver, så får du altså et godt arbejde og en masse fede udfordringer.

  Min drøm?

  Det lyder måske lidt vildt, men min drøm er at drive min egen virksomhed. Jeg har en ide om først at arbejde et par år i en virksomhed. Derefter vil jeg gerne starte på Produktionsteknolog-uddannelsen.

  Det bedste ved smedefaget er...

  Jeg kan godt lide jargonen på et værksted. Jeg kan godt lide at tingene ikke bliver pakket ind. Det er lidt råt, men man tænker stadig på hinanden. Vi har et virkelig godt sammenhold. Og så giver smedefaget mig mange muligheder.

  Hvis du vil være smed skal du ikke have 10 tommelfingre, men sådan er det med alle håndværkerfagene. Du skal nok heller ikke tage alting til dig. I starten går du ikke rundt og sorterer i alt det folk siger, det skal du lige vænne dig til. Jeg tror bare, du skal være klar på at arbejde. For du kan tjene gode penge, hvis du gider at gøre en indsats.

  Det sjoveste ved uddannelsen er...

  Jeg var med til DM i Skills. Og jeg vandt. Sådan noget med konkurrencer, det plejer ikke at være noget jeg er god til.

  Jeg sov ikke om natten op til finalen. Der kørte så mange tanker rundt i mit hoved. Men da jeg var færdig med konkurrencen og havde vundet, synes jeg det var skide skægt.

  Klædt på til arbejdsmarkedet

  Rybners Tekniske Skole

  På Rybners Tekniske Skole får du faglige kompetencer og færdigheder, du kan være stolt af. Vi giver dig viden og opgaver, som arbejdsmarkedet efterspørger. Her er du garanteret en uddannelse, der kan bruges til noget, og som er forberedt til fremtiden.

  Sådan er det at være elev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

  Sådan søger du

  Optagelse på Rybners Tekniske Skole

  Vil du starte på en erhvervsuddannelse på Teknisk Skole? 

  Sådan søger du ind

  Uddannelsesvejledning

  Find din uddannelse

  Kontakt os og få svar på dine spørgsmål. Vi har svar på alt fra undervisningsmiljøet til indholdet på uddannelserne.

  Har du brug for råd og vejledning?

  keyboard_arrow_up