OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Rybners esport får sit første U19 hold

11.11.2019

Rybners ønsker at lave Esbjergs mest attraktive e-sport tilbud. I samarbejde med e-sportholdet Tricked søsætter Rybners nu sit første U19 hold med seks af skolens elever. Samtidig bliver e-sport nu et tilbud til alle elever på Rybners’ ungdomsuddannelser.

Foto: Rybners – Tricked Academys første U19 hold: (forrest fra venstre) Thomas Emil Poulsen Husum og Jonaz Andrea Bøttcher Rasmussen (bagerst fra venstre) Simon Gram Pedersen, Lucas Dybdal Andreasen, Mathias Harbo Lokjær og Sofus Stieper Hørlyck Sørensen.Foto: Rybners – Tricked Academys første U19 hold: (forrest fra venstre) Thomas Emil Poulsen Husum og Jonaz Andrea Bøttcher Rasmussen (bagerst fra venstre) Simon Gram Pedersen, Lucas Dybdal Andreasen, Mathias Harbo Lokjær og Sofus Stieper Hørlyck Sørensen.

På Rybners kan eleverne i deres fritid gå til e-sport. Rybners har professionelle forhold og dygtige instruktører, som viser eleverne, hvad det kræver at begå sig som professionel e-sportsatlet.

Nu har Rybners fået sit første U19 hold. Holdet består af seks elever, som alle går på Rybners Teknisk gymnasium (HTX). Uddannelseschef hos Tricked Peter Møldrup ser et stort potentiale i holdet og i hver enkel spiller:

- De seks drenge supplerer hinanden rigtig godt. Mathias viser gode lederegenskaber, Sofus og Simon er iskolde i selv de mest stressende situationer og Thomas har hurtige reaktioner. Og så giver Lucas og Jonaz holdet uforudsigelighed og godt humør.

Drengene er udvalgt til at deltage i turneringer, events og bootcamps sammen med e-sportholdet Tricked. Tricked blev stiftet i 2012 og er en af Danmarks mest succesrige e-sportsklubber.  

E-sport på skoleskemaet
Elever på Rybners HTX har det sidste halve år haft mulighed for at få e-sport på skoleskemaet. Næste år får alle elever på Rybners tilbuddet om at træne deres spilfærdigheder, mens de tager en ungdomsuddannelse.

- Computerspil er ikke kun for sjov, det udvikler eleverne på mange måder og giver præcis de kompetencer, som nutidens og fremtidens arbejdsmarked spørger efter, siger Olaf Rye, direktør for Rybners Gymnasier.

- Vi kan se at vores e-sport tilbud giver et godt studiemiljø på HTX. Derfor gør vi nu e-sport tilgængelig for alle vores ungdomsuddannelser, så vi får en masse relationer på tværs af skolen.

Elever som vælger e-sport på Rybners får træning af professionelle trænere og tidligere professionelle spillere fra Tricked. Målet er at give eleverne en solid forståelse af strategien i Counter Strike og ikke mindst lære dem mere om, hvordan man via analyse og refleksion kan træffe rigtige beslutninger og vinde flere kampe.

Stort e-sport event på Rybners til januar
Rybners ønsker at lave Esbjergs mest attraktive e-sport tilbud. Derfor afholder Rybners den 11. og 12. januar 2020 et stort e-sport event i Esbjerg. Her forvandles Rybners på Spangsbjerg Møllevej til et mekka for e-sport.

Til eventet, som er åbent for alle, kan du opleve nogle af Esbjergs bedste CS:GO og FIFA-spillere. Og du kan følge kampene live på storskærm fra tilskuerpladserne.

E-sport eventet byder også på workshops med Tricked, og du kan møde en række skoler med e-sport på skemaet.

Tilbage

keyboard_arrow_up