OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

HTX for unge med autisme

Fra august 2024 udbyder vi på Rybners HTX en klasse for unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF).

HTX ASF-klasse er for unge med en ASF-diagnose

Har du en ASF-diagnose, og interesserer du dig for naturvidenskab og teknologi? Er du god til tal og systemer? Er struktureret undervisning med et fast lærerteam i trygge rammer noget for dig?

Hvis ja, så er Rybners HTX ASF-klassen helt sikkert noget for dig.

HTX ASF-klassen er for dig som: 

 • er vild med naturvidenskab, matematik, teknologi, it
 • gerne vil have en HTX-studentereksamen
 • kan se fordelen ved at være i en klasse med maksimalt 12 elever
 • finder tryghed i at have en mentor tilknyttet fra 1. dag på uddannelsen, som kan hjælpe dig med at bevare overblikket og have struktur på dit skolearbejde
 • synes det er rart, at have et fast klasselokale og pauserum

Sådan søger du om optagelse:

 • Du skal ansøge med forrang* på Optagelse.dk inden 1. marts. 
 • Du skal have en ASF-diagnose og dokumentation herfor.
 • Du skal have en vurdering fra eksempelvis en KUI-vejleder eller en UU-vejleder om, at du på baggrund af personlige og sociale forudsætninger ikke i almindelighed er uddannelsesparat i forhold til en gymnasial uddannelse, men at du har tilstrækkelige faglige forudsætninger til at gennemføre en særligt tilrettelagt HTX-uddannelse.
 • Du skal til en visitationssamtale, hvor det afgøres om du optages på uddannelsen.

* Forrang er for ansøgere med særlig behov eller interesser. Læs om, hvornår man kan søge forrang.

ASF-klassen på Rybners HTX

Vi planlægger og gennemfører undervisningen på HTX ASF-klassen med fokus dine behov. Du vil opleve en kombination af klasseundervisning, individuelt arbejde og par- og gruppearbejde - fordelingen heraf vil så vidt muligt være tilpasset dig.

Studieretning: Kemi A - Matematik A

I ASF klassen vil alle elever følge den samme studieretning: Kemi A - Matematik A, som giver dig et solidt afsæt til at søge ind på en videregående uddannelse.

På studieretningen er kemi i fokus sammen med matematik. Det er for dig, der altid har været nysgerrig på, hvordan tingene fungerer og kan lide at undersøge stoffer og materialer fra din hverdag, fx plast, medicin, fødevarer eller miljøfarlige stoffer. Du kan godt lide teori og videnskab, men det er især, når du arbejder i laboratoriet, du bliver opslugt og forstår sammenhængene.

På studieretningen arbejder vi f.eks. med:

 • Kemien i hverdagen
 • Analytiske metoder
 • Fødevareteknologi
 • Medicinalkemi
 • Fremstilling af kemiske produkter
 • Energi i kemien
 • Miljø og bæredygtig udvikling

Valgfag

Elever i ASF-klassen skal have valgfaget Samfundsfag B på andet år. Øvrige valgfag og teknikfag vælger eleverne i løbet af 2. år.

Studiemiljøet

I ASF-klassen på Rybners HTX har du mulighed for at tage del i studiemiljøet på gymnasiet i det omfang og tempo, som du kan overskue.

Vi har også aktiviteter efter skoletid, som du kan deltage i sammen med gymnasiets øvrige elever. Det er eksempelvis Filmklub, science Klub, LAN weekender, fester, Skakklub og meget andet.

 

Naturvidenskab, IT og idéudvikling

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

På Rybners Tekniske Gymnasium er vi vilde med science og at lære, mens vi får ting til at ske. Vi undersøger, eksperimenterer og fordyber os. Og vi gør det sammen. Du går tre uforglemmelige år i møde. Nyd tiden og tag del i den. Det er herfra, dine veje går.

Sådan er det at være elev

Kontakt os

Vil du vide mere om vores ASF-klasse, så kontakt studievejleder Caroline Boye Pedersen.

Kom på besøg

Har du lyst til at se omgivelserne og opleve studiemiljøet her på Rybners HTX? Kontakt Caroline på tlf. 22757949 og aftal et besøg.

Nu finder du os på Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg.

Caroline Boye Pedersen

Studievejleder

smartphone22757949

mailE-mail

Caroline Boye Pedersen

keyboard_arrow_up