OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • Teknisk Gymnasium

 • Velkommen til HTX

  Kære kommende HTX-elever og forældre!

  Så nærmer et skoleår sig sin afslutning, og et nyt står snart for døren. Vi glæder os til et nyt skoleår med dig som elev.

  Du har tidligere modtaget brev om, at du enten allerede er optaget på HTX efter sommerferien, eller at vi har reserveret en plads til dig. Vi venter spændt på at modtage uddannelsesparathedsvurderinger og eksamensresultater for jer, som vi har reserveret en plads til, før vi endelig kan vurdere, om du kan optages på HTX.

  I starten af juli sender vi et brev til jer alle omkring opstarten – og til jer, der endnu ikke er optaget, selvfølgelig også med en endelig afklaring på, om vi kan optage dig.

  Indtil da sender vi denne hilsen til alle jer mulige kommende elever på HTX med nærmere information og en appetitvækker på, hvad der venter dig. 

  Vi håber, I vil få svar på de spørgsmål, I måtte have, og ellers er I meget velkomne til at kontakte os.

   

  Opstartsugen

  Skoleåret starter mandag d. 8 august kl. 8.15. De første to dage er introdage, hvor du skal lære dine nye klassekammerater, lærere og skolen at kende.

  Fredag er der idrætsdag for alle nye elever, hvor du sammen med dine klassekammerater skal dyste i en række sjove discipliner. Bagefter er der fredagscafé, hvor du kan slutte ugen af med en sodavand i selskab med klassekammeraterne. Nærmere info om opstartsugen følger i velkomstbrevet i juli.

  Grundforløbet

  De første knap tre måneder i gymnasiet består af et grundforløb. Her er det meningen, at I skal lære, hvordan det er at gå i gymnasiet, og blive præsenteret for fagene.

  Først i uge 41 vil I skulle træffe jeres valg om, hvilken studieretning I ønsker.

  Læs mere om de seks udbudte studieretninger

  Vi tilstræber altid, at flest mulige får opfyldt deres ønske om studieretning, men kan ikke garantere, at alle kan få deres førsteprioritet opfyldt.

  Som afslutning på grundforløbet skal I til to små eksamener i hhv. produktudvikling og naturvidenskabeligt grundforløb. Resultatet af disse prøver vil indgå på dit eksamensbevis, som du modtager ved afslutningen af 3. år.

  Grundforløbet afsluttes i uge 45, hvorefter I starter op i studieretningsklassen, som bliver jeres stamklasse i resten af tiden på HTX.

  Forældrekontakt

  Ved starten i gymnasiet vil I formentlig opleve, at kontakten mellem skole og hjem vil være mindre, end I har været vant til i grundskolen.

  I forældre har ikke længere adgang til et intranet, hvor I kan følge med i skema, lektier mm. Vi bruger fortrinsvis it-systemet Ludus i kommunikationen med jer elever.

  Her kan I elever følge med i jeres skema, lektier, fravær, karakterer og har mulighed for at sende beskeder til jeres lærere og klassekammerater. Forældre har ikke adgang til Ludus, men vi opfordrer til at lave aftale med jeres unge menneske om at få lov til at kigge med engang imellem.

  Derudover kan I følge med i hverdagen på HTX på Facebook og Instagram.

  Oplever vi problemer i forhold til elevers skolegang, vil I forældre blive kontaktet af os, indtil de fylder 18 år. Det gælder også, hvis der uddeles en advarsel. Når elever er fyldt 18, kræver det et skriftligt samtykke fra eleven, om at vi må kontakte jer forældre eller udtale os om deres skolegang.

  Forældre kan forvente at blive inviteret til følgende arrangerementer på skolen:

  • 3. oktober 2022
   Studieretningsaftenhvor forældrene kan blive klogere på de seks udbudte studieretninger forud for elevernes valg af studieretning
    
  • 8. december 2022
   Forældreaften hvor eleverne præsenterer deres Science Fair-projekt, som de har arbejdet med i denne uge
    
  • Foråret 2023
   Forældresamtaler
    
  • 25. marts 2023
   Gallarevy

  Derudover er I som forældre naturligvis velkomne til at kontakte skolens studievejleder eller ledelse, hvis I har brug for at snakke med os om jeres søn/datters skolegang.

  Praktisk info

  Studievejledning
  Karsten Skov Rasmussen er studievejleder på HTX. Han kan være behjælpelig, hvis der opstår problemstillinger i løbet af din gymnasietid, eller hvis du har spørgsmål om uddannelsen. Kontakt gerne Karsten,
  hvis der er noget, vi som skole skal vide om dig inden skolestart. Han kan kontaktes på ksra@rybners.dk eller tlf. 2275 7949.

  Læsevejledning
  Liselotte Steiness Jensen er skolens læsevejleder, og hun vil kunne vejlede dig, hvis du har læse- og skrivevanskeligheder, eller hvis du har brug for at ansøge om specialpædagogisk støttet (SPS).

  Læs mere om læsevejledningen

  Liselotte kan kontaktes på lsj@rybners.dk eller tlf. 4011 6516.

  Lektiecafé
  En eftermiddag om ugen afholdes lektiecafé, hvor der sidder en lærer klar til at hjælpe med lektierne, fortrinsvis i matematik, fysik og kemi.

  Studieture
  På 2. år tager klassen på en 3-dages tur til en destination i Danmark, mens der på 3. år er en udlandstur til et land i Europa.

  Deltagerbetaling
  Skolen stiller bøger og software (bl.a. Office-pakken) gratis til rådighed. Dog kan der forekomme udgifter til formelsamling og til sociale arrangementer og fester på skolen.

  Derudover må der forventes en betaling på ca. 600 kr. til studieturen på 2. år og ca. 5.000 kr. til turen på 3. år. Hvis ikke man deltager i turene på 2. og 3. år, vil man i stedet skulle arbejde med opgaver på skolen.

  PC
  Det er nødvendigt at medbringe en bærbar computer i undervisningen. En tablet er ikke tilstrækkelig. Det er dog ikke nødvendigt at investere i ”den helt store pakke”.

  En almindelig standard PC med Windows 10 og et batteri med god holdbarhed er tilstrækkeligt. Skolen tilbyder gratis Office-pakke samt øvrige krævede programmer til alle elever.

  Vi anbefaler ikke Mac-computere, men de kan anvendes. Derudover anbefaler vi at medbringe en god lommeregner.

  Studie- og ordensregler
  Skolen har en række studie- og ordensregler, som vi naturligvis forventer, at alle lever op til. Det allervigtigste er, at du skal være en god kammerat og vise respekt og omsorg for andre.

  Derudover er det også en forventning, at du tager aktiv del i undervisningen. Vi opfordrer til, at du og dine forældre læser studie- og ordensreglerne igennem.

  I finder studie- og ordensreglerne her

   

  Dyrk din passion for eSport på Rybners

  På Rybners kan du træne dine gamerskills efter skoletid. Rybners eSport er både for dig, der gerne vil game for sjov med vennerne og for dig, der gerne vil træne dine gamerskills.

  Tilbuddet gælder for alle elever på Rybners. Vi spiller nemlig på tværs af uddannelser efter skoletid! 

  Bliv en del af fællesskabet

   

  Brochuren om Rybners HTX

  Hent pdf

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

  Kontakt os

  Karen Munk Rasmussen

  Rektor - HTX

  smartphone6120 0049

  mailE-mail

  Karen Munk Rasmussen

  Karsten Skov Rasmussen

  Studievejleder - HTX

  smartphone22 75 79 47

  mailE-mail

  Karsten Skov Rasmussen

  keyboard_arrow_up