OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Tag en erhvervsuddannelse efter gymnasiet

Simon er student fra STX og nu vil han være elektriker

Mød Simon, student og nu elektrikerlærling

,,Hej! Jeg hedder Simon. Jeg er 19 år gammel, og jeg bor i Esbjerg."

"Jeg valgte gymnasiet og tog den linje, der interesserede mig. Efter studentereksamen tog jeg elektrikeruddannelsen, fordi jeg fandt ud af, at jeg ikke skulle sidde på kontor." 

"Jeg synes det er mega fedt at komme ud og lave noget praktisk. Det er fedt, at stå tilbage med en følelse af, at man har skabt noget efter en arbejdsdag."

 

 

"

På gymnasiet har jeg fået en masse oplevelser og kammerater, som jeg ikke ville være foruden. Og så har jeg fået en faglighed, som gør det en del nemmere som elektriker på GF2.

Simon, elektriker-lærling med en studenterbaggrund

Du får kompetencer, der er brug for

Med en erhvervsuddannelse fra Rybners har du mange muligheder for at gøre dine drømme til virkelighed.

Her tager du en uddannelse der giver mening, og hvor du er tæt på erhvervslivet.

Med en erhvervsuddannelse fra Rybners får du:

  • kompetencer, der er brug for i fremtiden
  • mulighed for et spændende job med udfordringer, gode kolleger og en god løn
  • mulighed for at blive en del af et fagligt fællesskab  

FAQ


Opbygning

Har du en studentereksamen og vælger du at tage en erhvervsuddannelse starter du på grundforløb 2 (GF2) og herefter på et hovedforløb.

Grundforløb 2 tager et halvt år og foregår på Rybners Tekniske Skole eller Rybners Handelsskole. Her har du traditionelle fag som dansk og matematik samt erhvervsrettede fag, hvilket giver dig grundlæggende kompetencer og viden, der kan bruges på arbejdsmarkedet.

Efter grundforløbet skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed og så starter du på hovedforløbet som tager 2 til 4 år – alt afhængig af hvilken erhvervsuddannelse, du har valgt. Her er du under oplæring i en virksomhed. Herudover har du korte perioder fra 2 til 10 uger med undervisning på skolen.

Hvis du bor langt væk fra skolen kan du blive indkvarteret på skolehjemmet både under grund- og hovedforløbet. Læs mere her om vores skolehjem.

Dit specifikke uddannelsesforløb afhænger af din alder, din baggrund og hvilket speciale, du vælger.


Økonomi

Har du en uddannelsesaftale med en virksomhed, får du lærlingeløn fra den dag, du begynder på uddannelsen, uanset om du starter på grundforløbet eller hovedforløbet.

Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du søge om SU under grundforløbet. Det gør du på www.su.dk.


Du kan læse videre

Får du lyst til at læse videre, står døren åben til fx en erhvervsakademiuddannelse, professionsbacheloruddannelse eller ingenirøuddannelsen. I det hele taget bliver du med dine nye praktiske erfaringer bedre stillet til at tage en videregående uddannelse og få job efterfølgende.

 

Sæt strøm til din fremtid. Bliv elektriker!

Har du pæren i orden og vil du sætte strøm til din fremtid? Elektrikerfaget er for dig, der har logisk sans og kan lide at arbejde omhyggeligt og præcist.

Du har en bred viden om fremtidens bygninger fyldt med teknik og smarte løsninger. Du får også en teknisk snilde, der gør dig til eksperten inden for energieffektivisering og vedvarende energiløsninger, så du kan rådgive kunder om valg og brug af elektriske produkter og systemer.

Læs mere om elektrikeruddannelsen

 

Tid til at prøve noget nyt? Tag en erhvervsuddannelse

Er du student og ønsker du at blive faglært? Start på en af vores erhvervsuddannelser allerede til januar 2024.
Vi har løbende tilmelding lige op til uddannelsesstart.

Find en læreplads

For at gennemføre en erhvervsuddannelse skal du have en læreplads i en virksomhed. Står du og mangler en læreplads eller har du brug for vejledning, kan du få hjælp i vores lærepladscenter eller hos en af vores vejledere.

Lærepladser til dig

 

Din plads i fællesskabet

Din tid på Rybners er mere end fag, opgaver og timer. Fællesskabet med dine holdkammerater rækker ud over undervisningstiden, for der er masser af muligheder i fritiden – lige fra fredagsbar til studieture.

Sådan er det at være elev

BOOK EN SAMTALE

Overvejer du at starte på en erhvervsuddannelse?

Book en vejledningssamtale i dag

VEJLEDNING

Du er altid velkommen til at kontakte vores vejledere direkte

Kontakt vores uddannelsesvejledere

keyboard_arrow_up