OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Vores historie

Rybners er resultatet af to fusioner - i første omgang mellem Esbjerg Statsskole og Esbjerg Handelsskole og i anden omgang med EUC Vest.

Historien

På den ene side er Rybners en meget ung skole. På den anden side temmelig gammel.

Esbjerg Statsskole kan føre sin historie tilbage til 1907, mens Esbjerg Handelsskole startede i november 1890.

De spæde første skridt til etableringen af Teknisk Skole blev taget i 1883, da Franz Møllers jernindustri åbnede teknisk aftenskole for virksomhedens ansatte. Tre år senere tog Haandværkerforeningen over, og Teknisk Skole blev en realitet kun 18 år efter, folketinget godkendte anlæggelsen af Esbjerg Havn, og dermed senere en by, i denne, dengang, rå og øde afkrog af Danmark.

En visionær mand: Olaf S.K. Rybner

Både Esbjerg Statsskole og Esbjerg Handelsskole kan takke Olaf S.K. Rybner for deres tilblivelse. Olaf S. K. Rybner var en visionær mand, som udviklede de nye uddannelser i Esbjerg.

Med både et historisk tilbageblik og med samme tilgang til den visionære strategi falder det naturligt, at Rybners er navnet for den samlede uddannelsesinstitution.

Tidslinje:

1883
Franz Møllers jernindustri åbner teknisk aftenskole for virksomhedens ansatte i Esbjerg: De første skridt til etableringen af Teknisk Skole.

1886
Esbjerg Teknisk Skole bliver en realitet takket være Haandværkerforeningen.

1890
Esbjerg Handelsskole bliver grundlagt.

1907
Esbjerg Statsskole bliver grundlagt.

2011
Esbjerg Statsskole og Esbjerg Handelsskole fusionerer og får navnet Rybners.

2014
Rybners fusionerer med EUC Vest.

keyboard_arrow_up