OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Team Skills: Rybners sender tre seje håndværkere til DM i Skills!

Tobias, Johanne og Silas stiller op for Rybners Tekniske Skole til DM i Skills 2023. De har vundet regionsmesterskaberne for murere, bygningsmalere og vvs'ere. Nu venter Messe C i Fredericia og tre dage i kamp mod Danmarks dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne.

Her kan du lære Tobias, Johanne og Silas lidt bedre at kende. 

Tobias: Udlært murer fra Rybners, 21 år

Hvilken slags opgave får murer-deltagerne stillet ved DM i Skills?
- Vi har fået til opgave at mure en model af forsiden på Christianskirken i Fredericia. Derudover skal vi mure en landsoldat med farvede sten. Det har vi 22 timer til, inklusive skæring og opmuring.

Hvad øver du særligt?
- Vi har fået opgaven udleveret på forhånd, så jeg øver den igennem. Kigger på, hvor fælderne kan ligge. Tror jeg når, at øve den igennem to gange – for jeg vil også gerne være ude på min arbejdsplads og lave lidt indimellem. Hende der vandt sidste år, havde øvet den igennem 10 gange.

Hvad bliver dine styrker i konkurrencen?
- Jeg knokler på, og går ikke i sort, hvis jeg opdager en fejl. Og så kan jeg nærmest gå helt ind i mig selv, selvom det vrimler med tilskuere omkring mig. Jeg var også med sidste år, og der stod mine undervisere og min mester og kiggede på mig i en halv time, før jeg opdagede dem.

Hvad bliver dine udfordringer i konkurrencen?
- Tiden. Jeg vil gerne havde at det er perfekt fra bunden, så jeg kan godt blive udfordret på tiden. Sidste år manglede jeg lige 10 minutter for at komme helt i mål. Der havde jeg brugt for meget tid på detaljer fra start og kom derfor bagud. 

Hvad glæder du dig til?
- Jeg glæder mig især til indmarchen, og når vi skal til afslutningsceremoni. Der går vi indover scenen med skilt fra hver vores fag, imens folk klapper og hujer. Det er bare en fed stemning!

Johanne: Malerelev på Rybners, 21 år

Hvilken slags opgave får maler-deltagerne stillet ved DM i Skills?
- Man får en væg på ca. 6 meter. Her skal vi 1) male en dør og træværk, 2) sætte tapet op på en del af væggen, og 3) lave en valgfri dekoration. Til konkurrencen får vi derudover udleveret en hemmelig opgave. Det har vi i alt 22 timer til fordelt på 4 dage. 

Hvad øver du særligt?
- Opmåling og præcision. Jeg skal lave en stor dekoration, hvor alt skal stå helt skarpt. Bare en millimeter forkert trækker ned i dommerens vurdering.

Hvad bliver dine styrker i konkurrencen?
- Jeg er meget præcis. Og så er jeg god til at bevare roen, selvom der er mange mennesker omkring mig.

Hvad bliver dine udfordringer i konkurrencen?
- Min største udfordring bliver at lade være med at sammenligne mig med de andre deltagere. Hvis jeg kan se at de er længere end mig, eller gør tingene på en bedre måde. Det kunne godt presse mig.

Hvad glæder du dig til?
- Jeg glæder mig til at mærke stemningen til Skills og til at være sammen med nogen mennesker, der går lige så meget op i det her håndværk, som jeg selv gør. Jeg glæder mig helt vildt.

 

Silas: VVS-elev på Rybners, 19 år

Hvilken slags opgave får man stillet ved DM i Skills?
- Det er en installation i et teknikrum, et badeværelse og et soveværelse. Vi får kun 2,5 dag, og det er en ret stor opgave. Jeg stresser allerede lidt over det. Er spændt på, om man kan nå det på den tid, vi har.

Hvad øver du særligt (teknikker)?
- Jeg kommer til at øve mig på de svære buk. Og så bliver man stillet nogle spørgsmål af dommerne til sidst i konkurrencen, så jeg skal også tænke lidt over, hvordan jeg vil argumentere for de valg, jeg tager undervejs i opgaven.

Hvad bliver dine styrker i konkurrencen?
Når der er noget, jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse i en opgave, så er jeg god til at udnytte tiden. Så jeg starter med de elementer, som jeg ved, jeg har styr på, imens jeg så går og grubler over de dele, jeg ikke helt har en løsning på endnu.

Hvad bliver dine udfordringer i konkurrencen?
- Det bliver tiden. At nå det hele. Det er som sagt en ret stor opgave at skulle nå på så kort tid.

Hvad glæder du dig til?
Jeg glæder mig til at opleve arrangementet, for jeg vidste slet ikke, at det er så stort. Selvom jeg skal have fokus på min egen opgave, så håber jeg, at man kommer til at mærke stemningen.

Vores uddannelser

Erhvervsuddannelser

Brug både dine hænder og dit hoved. Tag en erhvervsuddannelse på Teknisk Skole. Her kan du vælge mellem mange forskellige uddannelser. 

Gå på opdagelse i vores erhvervsuddannelser


EUX Teknisk

Vi giver dig det bedste fra to verdener. Du får din faglærte uddannelse, du kan bruge med det samme og du får en gymnasial uddannelse, så du kan læse videre.

Bliv klogere på EUX Teknisk

Sådan søger du

Optagelse på Rybners Tekniske Skole

Vil du starte på en erhvervsuddannelse på Teknisk Skole? 

Sådan søger du ind

Uddannelsesvejledning

Find din uddannelse

Kontakt os og få svar på dine spørgsmål. Vi har svar på alt fra undervisningsmiljøet til indholdet på uddannelserne.

Har du brug for råd og vejledning?

keyboard_arrow_up