OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • Handelsgymnasium

 • Studievejledere på Rybners Handelsgymnasium 

  Annette, Dorthe og Ellen er studievejledere på HHX, og de vejleder dig i alt, som har med gennemførelsen af gymnasieuddannelsen at gøre. Hvad enten du er nuværende elev, kommende elev, forældre eller samarbejdspartner, er du altid velkommen til at kontakte dem.

  Annette Skovgaard

  Studievejleder

  phone7613 3142

  mailE-mail

  Annette Skovgaard

  Dorthe Helena Jepsen

  Studievejleder

  phone7613 3143

  mailE-mail

  Dorthe Helena Jepsen

  Ellen Knudsen

  Studievejleder

  phone7613 3141

  mailE-mail

  Ellen Knudsen

  Studievejledning

  At gå til studievejleder er en ret, man har som elev i gymnasiet; det giver således ikke fravær. Man skal blot give sin lærer besked og så naturligvis gå tilbage til timen, når samtalen er slut. Formålet med studievejledningen i gymnasiet er, at vi skal hjælpe dig til at få tre gode gymnasieår. 

  Tavshedspligt

  Du kan trygt tale med studievejlederne om dine problemer. De har tavshedspligt og vil gøre deres for at hjælpe dig. Er der problemer, der er så store, at studievejlederne ikke kan hjælpe, kan de henvise til andre fx mentor eller skolepsykolog.

  SU

  Studievejlederen kan også hjælpe dig med at udfylde ansøgningsskema om SU, når du fylder 18 år og hermed bliver berettiget til at få Statens Uddannelsesstøtte.

  Henvendelser om SU skal rettes til:

  su-gym@rybners.dk

  Indkaldt til samtale

  Man kan blive bedt om at komme til samtale hos studievejlederne. Det kan være lærerteamet for klassen eller læsevejlederen, som har bedt studievejlederne indkalde eleven. Endelig kan det også være rektor, som har bedt studievejlederne tale med en elev angående højt fravær eller manglende skriftlige afleveringer.

  Det er din ret

  At gå til studievejleder er en ret, man har som elev i gymnasiet; det giver således ikke fravær. Man skal blot give sin lærer besked og så naturligvis gå tilbage til timen, når samtalen er slut. Formålet med studievejledningen i gymnasiet er, at vi skal hjælpe dig til at få en god gymnasietid og til at klare dig bedst muligt.

  Klassevis vejledning

  Den klassevise vejledning i timer inden for skemaets normale rammer: 

  • 1.g: screening i dansk, studieteknik, valg af studieretning og valgfag, eksamenstræning 
  • 2.g: valgfagsorientering, vejledning om SU-ansøgning og eksamenstræning 
  • 3.g: studiepraktik (Brobygning) på videregående uddannelsesinstitutioner, eksamenstræning.  
  keyboard_arrow_up