OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • Teknisk Gymnasium

 • Studieture og eksklusioner på HTX

  Studieture og ekskursioner er en fast del af undervisningen på HTX. Det er et fagligt og socialt afbræk fra hverdagen, som alle ser frem til.

  I løbet af din studietid vil du løbende komme med på fagligt relevante ekskursioner til virksomheder, universiteter, museer med mere.

   

  Studieture

  Når du har valgt studieretning i 1.g, arrangerer vi en ryste-sammen-tur med overnatning. Vi plejer at tage til Skærbæk, hvor vi laver sociale aktiviteter som stjerneløb og høvdingebold. Elever bor i hytter og står selv for madlavningen. Det er en god måde at lære hinanden at kende på. 

  I 3.g drager vi til udlandet på studietur, hvor vi sammen får en masse gode oplevelser. Eleverne er selv med til at planlægge turen, som typisk går til en europæisk hovedstad fx Berlin og Athen.

  Hver dag var bedre end den forrige

  Hvordan var min studietur til Athen? Jeg ved jo slet ikke, hvor jeg skal starte. Om det skal være ved de kortspil, som vi spillede i flyveren på vej mod Athen, den vilde oplevelse, som det var at se Akropolis med egne øjne (og uden et hav af turister), løbe fra de andre på verdens første olympiske stadion eller bare det sindssyge sammenhold, som jeg oplevede mellem mig, mine klassekammerater og de to helt fantastiske lærer, som vi havde med. Det er svært at koge alle de indtryk ned til en lille suppeterning, men det betyder ikke, at hver dag ikke var bedre end den forrige.  

  Den vildeste oplevelse i mit liv

  Jeg vil gerne tage dig med på den vildeste oplevelse i mit liv: et elastikspring på 70 meter mod det azurblå vand i Korinth-kanalen. En tidlig morgen drog jeg med 7 af mine klassekammerater og vores lærer Jesper mod Korinth-kanalen, hvor vi på egen krop skulle afprøve et teoretisk forsøg vedrørende fjedrekraft, som vi forinden havde udført på skolen.

  Forsøget bestod af en flaske med en tilbunden køkkenelastik, som skulle symbolisere det fald, som vi senere selv skulle opleve. Vi havde indtegnet de påvirkende kræfter og dertilhørende beregninger hjemmefra og pludselig stod vi i varmen og var klar til at udleve forsøget.

  Solen stod bagende på himlen, og jeg indrømmer blankt, at kroppen var godt brugt af mine sene sengetider fra de sidste par dage, men gennemføre, det skulle jeg. På trods af, at vi fik en kærlig behandling af en kompetent guide, gik det mere og mere op for mig, hvad pokker jeg havde sagt ja til. Jeg skulle springe sidst, så nervøsiteten havde god tid til at bygge sig mere og mere op. Og pludselig... så sprang jeg bare.

  Sygt nok alligevel.  

  Studietursregler

  Når du er på studietur i gymnasiet, rejser du på rejsebureauets betingelser og ordensreglerne for vores gymnasier.

  Se vores regler

  keyboard_arrow_up