OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • STX

 • Studievejledning på STX

   Charlotte Hein og Lise Andersen er studievejledere på STX og vejleder dig i alt, som har med gennemførelsen af gymnasieuddannelsen at gøre. Hvad enten du er nuværende elev, kommende elev, forældre eller samarbejdspartner, er du altid velkommen til at kontakte dem. 

  Charlotte Hein

  Studievejleder

  phone+45 76 13 31 06

  mailE-mail

  Charlotte Hein

  Lise Andersen

  Studievejleder

  phone+45 76 13 31 06

  mailE-mail

  Lise Andersen

  Studievejledning

  Hvis der opstår problemer omkring din dagligdag på gymnasiet, er studievejlederne parat til at rådgive. Det kunne fx dreje sig om uddannelsesforhold, faglige, sociale eller personlige problemer. Studievejlederne kan også kontaktes af elever, som overvejer at starte på STX og deres forældre.

  Tavshedspligt

  Du kan trygt tale med studievejlederne om dine problemer. De har tavshedspligt og vil gøre deres for at hjælpe dig. Er der problemer, der er så store, at studievejlederne ikke kan hjælpe, kan de henvise til andre fx mentor eller skolepsykolog.

  SU

  Vores sekretær Tanja Frandsen og vores studievejledere kan hjælpe dig med at udfylde ansøgningsskema om SU, når du fylder 18 år og hermed bliver berettiget til at få Statens Uddannelsesstøtte.

  Praktiske henvendelser om SU kan rettes til:

  su-gym@rybners.dk

  Indkaldt til samtale

  Man kan blive bedt om at komme til samtale hos studievejlederne. Det kan være lærerteamet for klassen eller læsevejlederen, som har bedt studievejlederne indkalde eleven. Endelig kan det også være rektor, som har bedt studievejlederne tale med en elev angående højt fravær eller manglende skriftlige afleveringer.

  Det er din ret

  At gå til studievejleder er en ret, man har som elev i gymnasiet; det giver således ikke fravær. Man skal blot give sin lærer besked og så naturligvis gå tilbage til timen, når samtalen er slut. Formålet med studievejledningen i gymnasiet er, at vi skal hjælpe dig til at få en god gymnasietid og til at klare dig bedst muligt.

  Vejledning i klassen

  Der er vejledning i klassen alle tre år på STX :

  • 1.g: Screening i dansk, studieteknik, valg af studieretning og valgfag, eksamenstræning
  • 2.g: Valgfagsorientering og eksamenstræning
  • 3.g: Studiepraktik (Brobygning) på videregående uddannelsesinstitutioner, eksamenstræning
  keyboard_arrow_up