OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • Handelsgymnasium

 • Ny elev på Rybners Handelsgymnasium 

  Velkommen til Rybners. Vi har samlet alt nyttig information til dig, der er starter på Rybners Handelsgymnasium (HHX).

  Kære kommende gymnasieelev og forældre

  Vi glæder os til et nyt skoleår med dig som elev. På HHX prøver du noget nyt. Du får nye fag på skemaet og nye kompetencer. Du kommer tæt på virkeligheden med relevante fag og projektarbejde. Her lærer du at forstå verden. På HHX bliver du uddannet til fremtiden.

   

  Opstartsugen

  Skoleåret starter onsdag d. 9. august kl. 8.00. Den første dag møder du nogle af dine lærere samt alle dine nye klassekammerater og jeres tutorer.

  Den første uge har vi lagt et program for dig og klassen, som både er socialt og fagligt, og vi afslutter opstartsugen med en idrætsdag.

  Du skal have en bærbar computer med hver dag, da den bruges i alle fag. Du blive introduceret til alle vores IT-systemer i den først uge.

  Grundforløbet

  Du starter i grundforløbet, som varer 3 måneder og afsluttes i den første uge af november med to eksaminer i hhv. almen sprogforståelse og økonomisk grundforløb. Derudover vil der også være en matematik-screening forud for valget af studieretning.

  Mod slutningen af grundforløbet skal du vælge en studieretning, og det får du meget mere vejledning om, når du er kommet i gang på gymnasiet. Inden valget af studieretning er der i slutning af september en samtale – forældrekonsultation - om det faglige standpunkt, hvor dine forældre sammen med dig er inviteret.

  Studieretninger på Rybners HHX

  Når du begynder i studieretningsklassen i anden uge i november, begynder du også i en ny klasse. Her er det igen vigtigt at blive rystet godt sammen med de nye klassekammerater. Derfor afholder vi en faglig og social tur kort efter opstarten i studieretningsklassen.

  Forældrekontakt

  Ved starten i gymnasiet vil I formentlig opleve, at kontakten mellem skole og hjem vil være mindre, end I har været vant til i grundskolen.

  I forældre har ikke længere adgang til et intranet, hvor I kan følge med i skema, lektier mm. Vi bruger fortrinsvis it-systemet Ludus i kommunikationen med elever.

  Her kan I elever følge med i skema, lektier, fravær, karakterer og har mulighed for at sende beskeder til jeres lærere og klassekammerater. Forældre har ikke adgang til Ludus, men vi opfordrer til at lave aftale med jeres unge menneske om at få lov til at kigge med engang imellem.

  Derudover kan I følge vores Facebook-gruppe (søg efter ”Rybners HHX” og bliv medlem) og opleve hverdagen på vores gymnasier på Facebook og Instagram.

  I januar/februar afholder vi forældremøder, hvor dine forældre får mulighed for at komme ind på skolen for at høre lidt mere om, hvad de næste tre år kommer til at byde på. 

  Forældre kan forvente at blive inviteret til følgende arrangerementer på skolen:

  • September/oktober 2023
   Forældrekonsultation (samtale om det faglige standpunkt)
  • Januar/februar 2024
   Forældresamtaler
  • En lørdag i marts/april 2024
   Gallafest

  Derudover er I som forældre naturligvis velkomne til at kontakte skolens studievejleder eller ledelse, hvis I har brug for at snakke med os om jeres søn/datters skolegang.

  Praktisk info

  Studievejledning

  Vores studievejledere Annette og Preben vejleder dig i alt, som har med gennemførelsen af gymnasieuddannelsen at gøre. Hvad enten du er elev eller forældre, er du altid velkommen til at kontakte dem. 

  Kontakt vores studievejledere


  Læsevejledning

  Liselotte Steiness Jensen er skolens læsevejleder, og hun vil kunne vejlede dig, hvis du har læse- og skrivevanskeligheder, eller hvis du har brug for at ansøge om specialpædagogisk støttet (SPS).

  Læs mere om læsevejledningen

  Liselotte kan kontaktes på lsj@rybners.dk eller tlf. 4011 6516.

   


  Open Study

  Open Study er et tilbud til HHX-elever, der gerne vil lave lektier og opgaver på skolen. Her kan du lave gruppearbejde, møde andre elever og få hjælp til de svære gloser eller umulige ligninger af dygtige 3.g-elever.

  Studieture

  På HHX er studieture en integreret del af undervisningen og er fyldt med både sociale og faglige oplevelser. Læs mere om studieturerne på gymnasiet her: 

  Studieture på HHX


  Deltagerbetaling

  Skolen stiller bøger og software (bl.a. Office-pakken og Systime i-bøger) gratis til rådighed. Der kan forekomme udgifter til sociale arrangementer og fester på skolen.

  Derudover må der forventes en betaling på ca. 1000 kr. til introturen i 1. g. og ca. 5.000 kr. til studieturen i 3. g. En studietur er forlagt undervisning. Hvis man ikke deltager i studieture skal man arbejde med opgaver på skolen.

   


   

   


  PC 

  Du skal have en bærbar computer med hver dag, da den bruges i alle fag. En tablet er ikke tilstrækkelig. Det er dog ikke nødvendigt at investere i ”den helt store pakke”.

  En almindelig standard PC med Windows 10 og et batteri med god holdbarhed er tilstrækkeligt. Skolen tilbyder gratis Office-pakke samt øvrige krævede programmer til alle elever.


  Studie- og ordensregler

  Gymnasiet har en række studie- og ordensregler, som vi naturligvis forventer, at alle lever op til. Det allervigtigste er, at du skal være en god kammerat og vise respekt og omsorg for andre.

  Derudover er det også en forventning, at du tager aktiv del i undervisningen. Vi opfordrer til, at du og dine forældre læser studie- og ordensreglerne igennem.

  Studie- og ordensregler

  Brochuren om Rybners HHX

  Hent pdf

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

  Kontakt os

  Troels Finjord Højberg

  Rektor - HHX

  phone7613 3353

  mailE-mail

  Troels Finjord Højberg

  Bettina Sandfeld Tornby

  Uddannelsesleder - HHX / Handelsgymnasium

  mailE-mail

  Bettina Sandfeld Tornby

  Annette Skovgaard

  Studievejleder - HHX

  phone7613 3142

  mailE-mail

  Annette Skovgaard

  Ellen Knudsen

  Studievejleder - HHX

  phone7613 3141

  mailE-mail

  Ellen Knudsen

  Dorthe Helena Jepsen

  Studievejleder på HHX / Handelsgymnasium

  phone7613 3143

  mailE-mail

  Dorthe Helena Jepsen

  keyboard_arrow_up