OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

2200 elever er i brobygning på Rybners

19.10.2020

De næste tre uger har Rybners besøg af over 2200 elever fra Esbjerg, Varde og Vejen Kommunes 9. klasser. Her bliver eleverne klædt på til at vælge den ungdomsuddannelse, som er den rigtige for dem.

Foto: Elever fra 9c på Hjerting Skole er i brobygning på Mad og cafe-linjen på Rybners Tekniske Skole.Foto: Elever fra 9c på Hjerting Skole er i brobygning på Mad og cafe-linjen på Rybners Tekniske Skole.

I brobygning på Rybners får folkeskoleelever mulighed for at opleve en hverdag, der minder mest muligt om almindelige skoledage for vores nuværende elever.

På Rybners Tekniske Skole prøver brobyggere fx kræfter med byggeri, hvor de i hold skal bygge et spær, mens de i Metal og energi bliver udfordret, når de selv skal forbinde et elektrisk kredsløb.

Brobygningseleverne skifter også bekendtskab med vores EUX-uddannelser, hvor man får en faglært uddannelse, man kan bruge med det samme og en gymnasial uddannelse, så man kan læse videre.

Duften af brands og svævende LEGO-mænd
Brobyggere på vores gymnasier får også en på opleveren. På Rybners HHX bliver eleverne blandt andet klogere på, hvordan de stærke brands bruger flere effekter, end bare markedsføring, til at ”manipulere” forbrugerne.

Eleverne arbejder med lydlogoer, og hvordan et brand kan smage eller dufte. Brobyggerne skal ud fra forskellige dufteliksirer genkende, hvilke brands der gemmer sig bag duften.

På Rybner HTX får eleverne en større forståelse for massefylde, når de skal teste om en ballon kan løfte en LEGO-mand. 

 

Rybners har hele paletten af ungdomsuddannelser
På Rybners kan du vælge mellem:

Gymnasiale uddannelser

  • STX (Alment gymnasium)
  • HTX (Teknisk gymnasium)
  • HHX (Handelsgymnasium)

Erhvervsuddannelser

  • Teknisk Skole
  • EUX Teknisk (student og faglært)
  • Handelsskole
  • EUX Business (student og faglært)

Tilbage

keyboard_arrow_up