OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

60-års fødselar roser elever og lærere: Tak for jeres samfundssind

09.02.2021

Adm. direktør på Rybners Olaf Rye fylder 60 år. I en coronatid hylder han elever og lærere. De fortjener respekt og ros for deres samfundssind.

Foto: Olaf Rye fylder 60 år. Han har været 32 år på Rybners.Foto: Olaf Rye fylder 60 år. Han har været 32 år på Rybners.

60årige Olaf Rye har arbejdet 32 år på Rybners. Det sidste år har han været adm. direktør for uddannelsesinstitutionen med ansvar for 3.300 elever og 440 ansatte. For Olaf Rye har Rybners været et godt match.

- Både skolen og jeg har gennemgået en enorm udvikling. Jeg vil gerne udvikle mig, og det har jeg hele tiden fået muligheden for i min karriere på Rybners. Jeg er nu oppe på 10 forskellige jobs her på stedet.

Med over 30 år i uddannelsessektoren bl.a. som underviser og leder, har Olaf Rye været vidne til en stor udvikling:

- Der har været mange reformer, der har krævet en enorm omstilling af den pædagogiske praksis både på erhvervsuddannelserne og gymnasiet. Men jeg synes, den største forskel er det skifte, der er sket i undervisningen, hvor vi bevæger os mere og mere i retning af helt individuelt elevtilpasset læring.

Læring og dannelse i en coronatid
Under coronapandemien er uddannelsessektoren udviklet sig digitalt. Lærere og elever har fået et lynkursus i online værktøjer som Teams og Zoom. Men ifølge Olaf Rye skal vi holde fast i, at den pædagogiske opgave er den samme, som den altid har været:

- At gå i skole handler om læring og dannelse. De digitale værktøjer kan bruges til mange ting i undervisningen og har været uundværlige under coronanedlukningen. Men de er ikke svaret på alt.

- Vi skal huske på, hvor vigtigt det er også at være fysisk sammen i en lærings- og dannelsesproces.

Olaf Rye har dyb respekt for alle de lærere, der har formået at omlægge undervisningen og samtidig holde et meget højt fagligt niveau i undervisningen under coronakrisen.

- De yder en ekstra indsats og det får vi mange roser for af elever og forældre. Det gør mig slot.

Eleverne fortjener stor ros
Olaf Rye er også fuld af lovord for elevernes tilgang til fjernundervisning:

- Eleverne har været utroligt disciplinerede og vist samfundssind ud over alle grænser. Det har jeg stor respekt for. De finder løsninger og selv om de savner studiemiljøet, kammeraterne og samværet, har de bevaret humøret.

- Vi har lige målt vores elevtilfredshed, og jeg er positiv overrasket over, at den er rigtig god på trods af alle afsavnene forbundet med corona.

Nu glæder Olaf Rye sig til, at den nuværende nedlukning fra d. 16. december 2020 får en ende.

- Jeg glæder mig til eleverne og lærerne igen fylder vores lokaler og gør skolen levende.

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up