OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

7. klasser bygger minihuse på Teknisk Skole

17.01.2020

Elever fra Esbjerg Kommunes 7. klasser bygger ”Tiny Houses” på Rybners Tekniske Skole. Over to dage lærer eleverne i fællesskab at designe, bygge og markedsføre deres egne minihuse.

Foto: Efter en uges arbejde kunne eleverne fra Sønderrisskolen og Fourfeldtskolens 7. årgang vise deres minihuse frem for deres forældre.Foto: Efter en uges arbejde kunne eleverne fra Sønderrisskolen og Fourfeldtskolens 7. årgang vise deres minihuse frem for deres forældre.

200 folkeskoleelever fra Esbjerg Kommunes har fået en opgave. De skal bygge et lille hus på max 25 kvadratmeter på to dage i Brobygningscentret på Rybners på Spangsbjerg Møllevej.

- De unge mennesker skal arbejde med et innovativt projekt. De skal designe, indrette, lave modeller, markedsføre et lille hus efter konceptet ”Tiny House”, forklarer Jens Carlsen, afdelingschef på Rybners.

Tiny House er en hel bevægelse, som startede i USA, og som siden har bredt sig til Europa. Ideen går ud på at bygge bittesmå huse, som indeholder alt det, man behøver – en bæredygtig løsning.

Skabe forståelse for samarbejde og kompromisser
Formålet med projektet er at få eleverne til at arbejde sammen, og give dem en forståelse for de mange kompetencer, der er i spil i en produktionsvirksomhed.

- Der er plads til alle – både de faglige og de boglige. Alle har en klar rolle, så hvis den enkelte ikke præsterer, præsterer holdet ikke, fortæller Anders Mischorr-Boch, Erhvervsplaymaker i Esbjerg Kommune, og han fortsætter:

- Denne Business Challenge giver eleverne en forståelse for, at de ude i den virkelige verden er nødt til at indgå kompromis en gang i mellem.

Ti 7. klasser fra Esbjerg deltager i projektet, som er et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Rybners.

Tilbage

keyboard_arrow_up