OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Årets første studenter springer ud

25.06.2024

Hele seks elever kan i år kalde sig årets første studenter fra Rybners Gymnasier.

Emma, Ida, Julie og Marius er årets første HTX-studenter

De fire kammerater Emma, Ida, Julie og Marius fik tirsdag den mørkeblå HTX-hue i hus efter en veloverstået gruppeeksamen i Teknikfag – byggeri og energi. Der var store smil og kram til alle fire fra familie og venner, som stod klar til at poppe champagnen.

- Vores sidste eksamen gik godt. Vi havde designet et sommerhus til en fiktiv familie. Og vi havde bygget et lille hjørne af huset med tag, facade, væg og gavl.

De tre år på Rybners Tekniske Gymnasium har – med slet skjult underdrivelse – været "meget udmærket" ifølge de fire studenter:

- Det har været tre virkelig dejlige år. Vi har haft et fantastisk fællesskab på hele årgangen. HTX er bare et trygt sted at være.

Nu glæder Emma, Ida, Julie og Marius sig til at fejre deres gymnasieeksamen, og herefter skal de alle have et sabbatår med arbejde, højskole og udlandsrejser.

Katinka er årets første STX-student

Man mærker tydeligt en stor lettelse, efter Katinka Holdensen fra 3x har fået studenterhuen på hovedet af lillebror. Hele familien er samlet til fejring af tre gode gymnasieår på Rybners. I løbet af gymnasietiden har Katinka fundet ud af, at det sociale har været vigtigt for hendes skolegang:

- Jeg har lært om mig selv, at det sociale betyder virkelig meget for mig. Det har været fedt både at være med til at stable ting på benene, men også bare at deltage i forskellige arrangementer. Det har været med til at gøre skolegangen lidt lettere.

Da Katinka valgte Rybners, kom hun fra efterskole og havde brug for et trygt valg:

- Jeg kom lige fra efterskole, da jeg valgte Rybners og følte egentlig, at det var et godt og trygt valg, da jeg kendte mange, som havde gået der, gik der, eller skulle gå der.

Fremtiden byder i første omgang på arbejde og et højskoleophold:

- Jeg skal ud at arbejde det første halve år som vikar på en skole for specialbørn, og på gymnastikhøjskole det andet halve år. Derefter gad jeg godt på lidt rejser, men jeg ser, hvad dagen bringer til den tid.

Når det kommer til videreuddannelse, er Katinka ikke afklaret endnu:

- Verden står helt åbent. Jeg skal ud og blive inspireret i mine sabbatår, fortæller hun.

Årets første student fra HHX blev Anne

Anne Riis Jørgensen fra 3d er årets første student på Rybners Handelsgymnasium. Mandag fik hun den kongeblå HHX-hue på:

- Jeg har haft tre fantastiske år på HHX. Jeg har fået en masse nye venner og lært en masse fagligt. Jeg har fået alt det ud af det, jeg kunne ønske mig. Men jeg er selvfølgelig lige nu lidt sørgmodig over, at det er ovre, og at jeg ikke skal se vennerne hver dag mere.

Anne var efter folkeskolen fast besluttet på, at hun skulle på handelsgymnasiet. Hun var klar til at få nye fag, ny viden og nye kompetencer.

Nu er hun HHX-student, og hun glæder sig til at fejre studentereksamenen med familie og venner.

Hvad fremtiden bringer, ved Anne ikke endnu:

- Jeg tager et par sabbatår, hvor jeg skal tjene nogle penge, så jeg forhåbentlig kan komme ud og rejse. Derefter vil jeg til Århus og måske læse medievidenskab eller psykologi.

 

Rybners Gymnasier

På Rybners Gymnasier er undervisningen moderne og projektorienteret. Du får dygtige undervisere, der interesserer sig for dig, og du bliver en del af et studiemiljø med plads til fællesskab, faglig udvikling, fester og arrangementer.

Sådan er det at være elev på:

Rybners Almene Gymnasium / STX

Rybners Handelsgymnasium / HHX

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up