OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Bornholm søger inspiration i Esbjerg: Sådan skaffer energimetropolen hænder til den grønne omstilling

04.01.2023

Den grønne omstilling kræver ressourcer og nye kompetencer på arbejdsmarkedet. For at blive klogere på hvordan Esbjerg håndterer denne udfordring, har 28 politikere og erhvervsfolk fra Bornholm blandt andet besøgt Rybners.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester for Esbjerg Kommune, Jacob Trøst, borgmester for Bornholms Regionskommune, og Olaf Rye, adm. direktør for Rybners vil i samarbejde skabe den nødvendige uddannede arbejdskraft til den grønne omstilling. Foto: RybnersJesper Frost Rasmussen, borgmester for Esbjerg Kommune, Jacob Trøst, borgmester for Bornholms Regionskommune, og Olaf Rye, adm. direktør for Rybners vil i samarbejde skabe den nødvendige uddannede arbejdskraft til den grønne omstilling. Foto: Rybners

En delegation bestående af Bornholms borgmester og ledere fra øens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner er taget tværs over landet til Esbjerg. Her vil de samle inspiration og erfaringer, så de lig den sydvestjyske by kan uddanne og tiltrække mere faglært kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

I Danmarks energimetropol besøgte delegationen blandt andet Rybners. Uddannelsesinstitutionen har en række centrale arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) og erhvervsuddannelser indenfor de områder, der forventes størst efterspørgsel på i forbindelse med den grønne omstilling, og skolen uddanner og opkvalificerer grøn arbejdskraft med afsæt i Job-VEU-modellen, indenfor bl.a. vvs-, smede-, byggeri- og el-området:

- Takket være et stærkt samarbejde med vores lokale erhvervsliv, jobcentre og arbejdsmarkedets parter har vi succes med at udbyde opkvalificeringsforløb for ledige og beskæftigede til de brancher i den grønne omstilling, der skriger på arbejdskraft, lyder det fra Olaf Rye, adm. direktør for Rybners.

Rybners er en af landets førende Job-VEU-leverandører

Job-VEU-modellen tager udgangspunkt i virksomhedernes konkrete behov for kompetencer med henblik på at skabe det bedst mulige match mellem virksomhed og den ledige. Sydjylland er det område i Danmark, som står for langt den største Job-VEU-aktivitet for både ledige og beskæftigede, også set ift. størrelsen på landsdelens arbejdsstyrke. Her er Rybners den førende Job-VEU-leverandør.

- Vi er glade for, at politikere og erhvervsfolk kommer helt fra Bornholm for at høre om vores projekter. Vi vil gerne være garant for et nationalt samarbejde mellem landets uddannelsesinstitutioner om at rette kompetenceudviklingen mod de mange jobs, som energisektoren fordrer nu og i fremtiden.

- Uddannelsesinstitutionerne skal i samarbejde kunne skabe den nødvendige uddannede arbejdskraft, - uanset om det er på Bornholm eller i Esbjerg, udtaler Olaf Rye.

Den bornholmske delegation blev under besøget på Rybners også præsenteret for fællessekretariatet Green Skills, som er det første af sin art i Danmark, der direkte kombinerer uddannelse og beskæftigelsesområdet som én samlet enhed.

Udover Rybners besøgte delegationen også Esbjerg-virksomhederne Semco Maritime og Blue Water Shipping.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up