OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Camilla er Danmarks bedste bygningsmaler

20.04.2024

Camilla Lindholm Gelmer, som uddanner på Rybners Tekniske Skole, blev lørdag kåret til Danmarks bedste bygningsmaler ved DM i Skills 2024.

Danmarks bedste unge bygningsmaler. Camilla Lindholm Gelmer blev lykønsket af Tomas Breddam (th), borgmester i Roskilde, og Søren Heisel (tv), formand for SkillsDenmark. Foto: Lasse LagoniDanmarks bedste unge bygningsmaler. Camilla Lindholm Gelmer blev lykønsket af Tomas Breddam (th), borgmester i Roskilde, og Søren Heisel (tv), formand for SkillsDenmark. Foto: Lasse Lagoni

Spændingen blev lørdag eftermiddag udløst for 280 unge, der gennem de seneste tre dage har kæmpet til Danmarksmesterskaberne for unge fra erhvervsuddannelserne i Roskilde.

Under jubel af 3.000 gæster og i overværelse af statsminister Mette Frederiksen blev 47 nye Danmarksmestre i Skills kåret.

En af de nye danmarksmestre er 18-årige Camilla Lindholm Gelmer fra Rybners. Hun kan nu kalde sig Danmarks bedste unge bygningsmaler med fire point mere end nærmeste konkurrent i konkurrencen.

Camilla er overvældet, glad og stolt over sejren:

- Det er meget overvældende – og jeg havde ikke set det komme. Det har været lidt angstprovokerende med larm og så mange, der kigger på en. Men selvom det har været grænseoverskridende vænnede jeg mig også lidt til opmærksomheden.

Camilla er meget lærenem

Hendes faglærer Hanne Asmussen fra Rybners Tekniske Skole har for fjerde gang en vinder af DM i Skills.

- Det er fedt hver gang. Jeg tør ikke at tro på det, men når det bliver offenligtgjort, så er det en wauw-følelse. Jeg føler også selv, at jeg vinder, når min elever vinder. Camilla er meget lærenem. Hun skal altid kun høre tingene én gang, så sidder det der, så hun fortjener også at vinde, siger den stolte faglærer.

Camilla Lindholm Gelmer fra Sig er i gang med det første hovedforløb på bygningsmaleruddanenlsen på Rybners Tekniske Skole, og hun er i lære hos Marlenes Malerfirma i Varde.

Rybners sendte i år to elever til DM i Skills. Flisemurer Markus Silles Jensen fra Varde fik en flot tredjeplads i konkurrencen. Markus er ansat ved Murermester Rasmussen APS i Varde.

 

Læs mere om bygningsmaleruddannelsen

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up