OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Danske hoteller, cafeer og kantiner mangler medarbejdere: Samarbejde gør ukrainske flygtninge klar til køkkenjobs på 10 uger

22.06.2022

25 ukrainske flygtninge starter på nyt skræddersyet kursus i Esbjerg for at få job på hoteller, cafeer eller kantiner. Initiativet vækker begejstring i en branche, der hungrer efter arbejdskraft.

De ukrainske flygtninge får på kurset både faglige køkkenkompetencer og danskundervisning. Foto: RybnersDe ukrainske flygtninge får på kurset både faglige køkkenkompetencer og danskundervisning. Foto: Rybners

Rybners Restaurant- og Kokkeskole i Esbjerg danner de næste 10 uger rammerne for et særlig tilrettelagt kursus for 25 ukrainere. De er alle flygtet fra krigen i deres hjemland, og nu ønsker at få job i Danmark.

- Med forløbet ønsker vi at sikre de ukrainske flygtninge en faglig ballast og en hurtig integration til det lokale arbejdsmarked, hvor der vurderes mangel på arbejdskraft, lyder det fra jobcenterchef i Jobcenter Esbjerg, Pia Damtoft.

Opkvalificeringsforløbet er udarbejdet i et samarbejde mellem den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner, uddannelsesudbyderne AOF Center Sydjylland og Rybners samt de faglige organisationer 3F og HORESTA.

Løser problematik med stærke samarbejdspartnere

Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da branchen oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft:

- Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi understøtter initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere.

De ukrainske flygtninge får på kurset både danskundervisning og faglige kompetencer indenfor produktion af fx smørbrød og varme retter. Forløbet er tilrettelagt bredt til hotel-, restaurations-, køkken-, cater-, kantine- og den brede servicebranche med henblik på, at rekruttere til branchernes lokale virksomheder.

- Som uddannelsesudbyder er det vigtigt at Rybners kan understøtte beskæftigelsesindsatsen med at levere faglig opkvalificering til de ukrainske flygtninge. Herved er vi med til at understøtte flygtningenes indgang til arbejdsmarked og sikre at det lokale arbejdsmarked for adgang til medarbejdere med relevante faglige kompetencer, udtaler Lars Katzmann, direktør for Rybners Erhvervsuddannelser og kursusaktiviteter. 

Info: Efter kurset kan kursisterne varetage job som f.eks.:

  • Ufaglært køkkenmedhjælper på hoteller og restaurationer
  • Ufaglært køkkenmedhjælper i kantiner og catering virksomheder
  • Medarbejder i fødevare virksomheder
  • Køkkenmedhjælper i daginstitutioner og på skoler
  • Medarbejder i kantiner

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up