OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Den rette indstilling: Ufaglært duperer faglærer med svejsefærdigheder og fast job

22.08.2023

Unikt opkvalificeringsforløb gav Kristian job og så gode svejseevner at han nu lærer fra sig.

Kristian Esmann viser de nye kursister, hvordan man svejser twinrør med ilt og gas.Kristian Esmann viser de nye kursister, hvordan man svejser twinrør med ilt og gas.

For et halvt år siden færdiggjorde Kristian Esmann et kursusforløb for ledige ufaglærte i fjernvarmesvejsning på Rybners Kursuscenter. I dag besøgte han skolen og et hold nye kursister for at vise dem sine færdigheder efter 6 måneder i fast job.

Mangeårige faglærer på Rybners Kursuscenter Carsten Jensen er stolt over sin tidligere kursists svejseevner:

- Jeg må sige, at det tyder på, at Kristian har hørt efter i timerne. Han har bevist at ufaglærte inden for faget fjernvarme, med den rette indstilling og engagement, godt kan nå i mål.

Undervisning udfra virksomhedernes behov

På dagens besøg viste Kristian Esmann de nye kursister, hvordan man svejser twinrør med ilt og gas.

- Det lover godt for en branche, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Og jeg må da indrømme, at jeg som lærer bliver glad indeni, når jeg ser at en af mine tidligere kursister er kommet rigtig flot i mål, lyder det fra   Carsten Jensen, der også glæder sig over, at de færdigheder som kursisterne lærer på svejsekurset på Rybners er afstemt efter virksomhedernes behov:  

- Det er vigtigt, at vi underviser så realistisk som muligt, både med autogensvejsning og TIG svejsning i blandt andet twinrør i flere dimensioner.

Kristian Esmann fik efter endt kursusforløb arbejde hos Østergaard Entreprise.

Det 52 dage lange kursusforløb er udviklet af TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik & Rør forbundet, Dansk Industri og Dansk Metal i samarbejde med en række uddannelses- og beskæftigelsesaktører i Esbjerg området og aktør koordineret af Green Skills samt energiteamet i jobcenter Esbjerg.

Tilbage

keyboard_arrow_up