OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Dit karrierevalg: Vil du være faglært?

24.10.2019

625 folkeskoleelever og deres forældre deltog i Dit Karrierevalg. Arrangementet giver virksomheder og uddannelser mulighed for at møde 8. klasser og deres forældre og gøre opmærksom på de muligheder, der er for faglærte.

Foto: Dit karrierevalg er en aften for alle 8. klasses elever, deres forældre og grundskolens vejledere i Tønder, Varde, Vejen, Fanø og Esbjerg kommuner. Arrangementet afholdes hvert efterår.Foto: Dit karrierevalg er en aften for alle 8. klasses elever, deres forældre og grundskolens vejledere i Tønder, Varde, Vejen, Fanø og Esbjerg kommuner. Arrangementet afholdes hvert efterår.

8. klasses-elever fra Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø Kommune og deres forældre var i går inviteret til Dit Karrierevalg på Rybners i Grådybet. Dit Karrierevalg er en form for speed-dating mellem folkeskoleelever og lokale virksomheder, som tilbyder lærepladser til elever på erhvervsuddannelserne.

50 virksomheder, erhvervsskoler og erhvervsorganisationer var repræsenterede, og de benyttede muligheden til at fortælle om de muligheder der er, hvis de unge vælger en faglig uddannelse.

En attraktiv en karriere som faglært 
Business Esbjerg er arrangør af Dit Karrievalg og for erhvervskonsulent Peter Hegelund er aftenen med til at vise, hvor attraktiv en karriere som faglært kan være:

- Faglærte løser udfordringer og spændende opgaver fra første dag og der er gode muligheder for job i ind- og udland samt at læse videre.

- Der er brug for medarbejdere, der kan bruge hænderne og tænke løsningsorienteret og praktisk.

Ifølge Dansk Industri kommer Danmark til at mangle 44.000 faglærte medarbejdere i 2025. Regeringen har en målsætning om at 30% af en ungdomsårgang skal have en erhvervsuddannelse i 2025. I dag er tallet omkring 25% i Sydvestjylland.

Tilbage

keyboard_arrow_up