OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Efter 5 år som folkeskolelærer skiftede Jeppe karrierespor: Nu udlever han sin drengedrøm

24.01.2023

Jeppe ville som ung gerne være faglært. Men først efter en studentereksamen, en læreruddannelse og flere år som folkeskolelærer fulgte han drømmen. Nu har Jeppe skiftet kateder og kridt ud med mure og mørtel som voksen murerlærling.

Tidligere folkeskolelærer Jeppe Balsgaard Severinsen udlever sin drengedrøm, som voksenlærling hos Murerfirmaet Axel Poulsen A/S i Vejen. Foto: RybnersTidligere folkeskolelærer Jeppe Balsgaard Severinsen udlever sin drengedrøm, som voksenlærling hos Murerfirmaet Axel Poulsen A/S i Vejen. Foto: Rybners

I dag skal 30årige Jeppe Balsgaard Severinsen besøge en 7. klasse på Grindsted Skole. Klassen han besøger skal arbejde med et projekt, der stiller spørgsmålet: Hvem skal bygge dit hus om 50 år?

Jeppe har noget på hjertet, som han gerne vil fortælle eleverne. Han har efter 5 år som folkeskolelærer skiftet spor, og han forfølger nu en gammel drengedrøm om at blive faglært:

- Man skal følge sin mavefornemmelse. Jeg har ikke spildt 7 år af mit liv – jeg er glad for, at jeg har taget læreruddannelsen – men det var faktisk ikke det, jeg ville.

Da Jeppe gik i folkeskolen havde han et snit, der var så højt, at han fik at vide, at han skulle på gymnasiet:

- Jeg stod egentlig med en drøm om at blive tømrer dengang. Men jeg tog tre år på gymnasiet, og derefter vidste jeg ikke, hvad jeg ville. Jeg famlede lidt i blinde, og så endte jeg med at blive lærer, forbi min mor var lærer.

Nu skulle drømmen føres ud i livet

Jeppe var glad for jobbet som folkeskolelærer, men hans gamle drøm om at arbejde med hænderne var ikke helt forsvundet. Da hans nabo begyndte af bygget et nyt hus, hjalp Jeppe til med at mure soklen op og vandskure murværket, og det gav ham blod på tanden. Nu skulle drømmen føres ud i livet:

- Jeg var simpelthen nødt til at prøve det af – det skulle ikke først være, når jeg var 50 år gammel. Det var en drøm, der skulle forfølges inden det blev for sent. Jeg ville lære håndelaget og være murer.

Men det var ikke uden bekymringer, at Jeppe startede på mureruddannelsen på Rybners. Hvad ville det betyde for familiens økonomi, at han forlod et fast job og skulle tilbage på skolebænken?

- Det krævede lidt planlægning og omstrukturering, og da min kone var på barsel var det lidt hårdt økonomisk. Men har man bare en lille smule sans for at styre sin økonomi, så er det ikke et problem. Som voksenlærling er man ret godt lønnet.


Foto: Tidligere folkeskolelærer Jeppe Balsgaard Severinsen fortæller elever på 7. klassetrin om sin vej til drømmeuddannelsen som murer. 

Vil aflive historien om erhvervsuddannelserne

Jeppe står nu i den folkeskole, han udskiftede med murerfaget og fortæller om sin snørklede vej til en erhvervsuddannelse. Han vil gerne inspirere de unge folkeskoleelever til at følge deres drømme og måske vælge en erhvervsuddannelse:

- Jeg vil rigtig gerne være med at aflive historien om, at det er kun dem, der ikke kan blive andet, der ryger på erhvervsskole.

- Nogle af de mest skarpe folk, jeg har mødt, de er mureruddannet. De kan mure, og de har en utrolig stor forståelse for politik og samfund.

 

Vil du være murer? Læs mere om uddannelsen her

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up