OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

El-branchen mangler arbejdskraft: Nu er Dan og Thomas på vej

26.04.2022

Elektrikerfirmaer og el-installatører i Sydjylland har et stort behov for arbejdskraft. 16 ledige med nyerhvervede faglige kompetencer byder sig nu til.

Foto: Thomas Kyster (tv.) og Dan Jytzler (th.) har ikke bare fået nye evner på forløbet. De har også fået en masse selvtillid.Foto: Thomas Kyster (tv.) og Dan Jytzler (th.) har ikke bare fået nye evner på forløbet. De har også fået en masse selvtillid.

Dan Jytzler er klar på at prøve noget nyt. Han har taget IT-bacheloruddannelse, men han afbrød kandidatuddannelsen efter et år, og siden er han gået ledig.

Nu vil den 32-årige vestjyde lære el-faget og finde arbejde indenfor branchen.

Gennem EnergiTeamet hos Jobcenter Esbjerg har Dan fået plads på et nyt 12ugers rekrutterings- og opkvalificeringsforløb på Rybners Kursuscenter i Esbjerg. En måned inden i forløbet har han ikke fortrudt:

- Jeg kan godt lide, når vi er i gang med at arbejde. Især når man som mig ikke er vant til at have et værktøj i hånden - det lærer jeg meget af.

På opkvalificeringsforløbet lærer Dan og 15 andre ledige bl.a. at trække og fastgøre kabler: basale kompetencer, som på kort tid gør dem klar til beskæftigelse eller uddannelse.

I løbet af kurset er de ledige også tilknyttet en virksomhed. Dan Jytzler skal til CS Electric i Esbjerg, og det ser han frem til:

- Det bliver spændende af komme ud i den virkelige verden.

En ny karrierevej

Thomas Kyster går også på opkvalificeringsforløbet. Den 44-årige tidligere chauffør har gennem forløbet ikke kun lært om montage af føringsveje og kabler, men kurset har også givet ham noget mentalt:

- Forløbet har givet mig en masse selvtillid. For selv om du, som mig, er midt i fyrrerne og har haft det samme job i 10 år, så kan du godt skifte spor.

Thomas Kyster skal ud og afprøve sine nye kompetencer hos CBRE Intego i Esbjerg. Når han har fuldført opkvalificeringsforløbet vil han gerne have en uddannelsesaftale med en virksomhed og derved starte på elektrikeruddannelsen.

Nem adgang til faglig kvalificeret arbejdskraft

I Sydjylland oplever flere virksomheder indenfor byggeri og industri udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Derfor har jobcentrene i Esbjerg, Varde og Billund, Rybners Kursuscenter og fællessekretariatet Green Skills koordineret opkvalificeringsforløbet for ledige.

Målet med forløbet er at give de ledige faglige og relevante kompetencer til job eller uddannelse indenfor industri- og installationsbranchen.

- Med et forløb som dette er vi, som lokalt jobcenter, direkte med til at sikre, at det lokale arbejdsmarked har nem adgang til faglig kvalificeret arbejdskraft, så virksomhederne har mulighed for at vækste, siger Lillian Pedersen, projektkoordinator i EnergiTeamet hos Jobcenter Esbjerg.

Opkvalificeringsforløbet er udarbejdet i samarbejde mellem brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne og den faglige organisation Dansk El-forbund.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up