OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Emma bad om hjælp: - Nu føler jeg mig uovervindelig

02.07.2021

Emma Hansen Torbensen har haft en svær tid i gymnasiet. I 3.g var hun tæt på at droppe ud. Men så hun bad om hjælp, og nu står hun med et eksamensbevis og en studenterhue fra Rybners Handelsgymnasium.

Foto: Emma Hansen Torbensen blev HHX-student, selvom hun var tæt på at droppe ud.Foto: Emma Hansen Torbensen blev HHX-student, selvom hun var tæt på at droppe ud.

- Havde du spurgt mig for et par måneder siden, havde jeg sagt, at min tid på gymnasiet havde været de værste år i mit liv.

Emma Hansen Torbensen er talblind, så hun har haft det svært på handelsgymnasiet, hvor fag som virksomhedsøkonomi og afsætning fylder meget.

Emma prøvede at klare sig i gennem undervisningen, men hun blev mere og mere trist:

 - For halvanden måned siden var jeg sikker på, at jeg skulle droppe ud. Jeg kunne bare ikke holde det ud længere. Jeg gad ikke lave afleveringer. Jeg gad ikke møde op. Jeg gad ingenting. Jeg synes bare det var forfærdeligt. Jeg kunne slet ikke se mig ud af, at jeg skulle til eksamen.

Men så bad Emma om hjælp:

- Jeg fortalte min lærer, at jeg synes det var virkelig svært at gå i gymnasiet. Hun tog mit råb om hjælp med til rektor. Sammen fik vi sat det op til, at det skulle blive en sjov eksamen og ikke en skod én af slagsen.

Taknemmelig for sine lærere

Emma fik ekstra timer og støttemoduler, hvor hun fik gjort eksamenssituationen til en hverdagsting.

- De satte alt muligt i gang for at få mig til at føle mig tryg til eksamenen. Mette vores rektor mødte endda op til min første eksamen, så jeg ikke kunne stikke af, fortæller Emma med et smil.

Til sin store glæde fik Emma et 7-tal i sin eksamen i virksomhedsøkonomi:

- Det var fantastisk. Jeg er så taknemmelig for mine lærere. De har virkelig trukket mig gennem det hele – kastet mig ud i det. De har sagt: - Nu gør vi det. Det har virkelig hjulpet.

Emma fremhæver særlig lærernes evne til ikke kun at kigge på det faglige:

- Jeg talte med min spansklærer en hel time en aften. Det gik fra at handle om opgaven til, at handle om hvordan jeg havde det.

Nu er Emma student fra Rybners Handelsgymnasium, og den glade nyudklækkede studine kan ikke få armene ned:

- Jeg troede ikke, jeg skulle blive student. Jeg føler mig uovervindelig lige nu!

Emma har allerede besluttet sig for, hvad der skal ske efter gymnasiet. Hun starter på tømreruddannelsen på Rybners Tekniske Skole. Studentereksamenen vil hun bruge, hvis hun en gang får lyst til at videreuddanne sig.   

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up