OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Erhvervsuddannelsernes Dage: Er fremtiden faglært?

17.09.2021

4100 folkeskoleelever fik noget at tænke over på Erhvervsuddannelsernes Dage. Flere overvejer nu en uddannelse rettet mod et erhverv.

Foto: 15-årige Philip Herman Brandt fra Brørup Skole vil ikke udelukke, at han vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.Foto: 15-årige Philip Herman Brandt fra Brørup Skole vil ikke udelukke, at han vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Folkeskoleelever fra Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø Kommune har over tre dage kunne besøge 21 forskellige stande, både indendørs og udendørs, og høre om de forskellige erhvervsuddannelser. Selvom mange af eleverne var specielt glade for kyllingerne ved Kjærgård Landbrugsskoles stand, var interessen for de forskellige stande godt spredt ud. Som 15-årige Philip Herman Brandt fra 9.B på Brørup Skole sagde:

- Vi har været rundt ved de forskellige stande og lære, hvad uddannelserne går ud på. Tømrerfaget lyder ret spændende. Jeg har ikke tænkt så meget på at tage en erhvervsuddannelse før, men det er ikke noget jeg vil udelukke i hvert fald! Vi har både holdt kyllinger og kørt truck, men det sjoveste var, da mine kammerater fik lavet hår.

En uddannelse hvor man bruger sine hænder

Ligesom der har været folkeskoleelever der er blevet inspireret til andre uddannelsesmuligheder, er der også dem, der blot er blevet bekræftet i, at deres fremtidsplaner er de rigtige. En af disse elever er 15-årige Christopher Bøgh Vadmand Riise fra Nørre Nebel Skole. Han vil nemlig gerne lære et fag, hvor han kan bruge sine hænder:

- Vi har været rundt og kigge lidt på de forskellige uddannelser, og man kan sige, at jeg er blevet lidt inspireret af nogle af uddannelserne, så jeg skal måske overveje, om der er noget andet end mekaniker, jeg gerne vil være.

Christopher har besøgt både VVS-energiuddannelsen, tømrerne og elektrikerne. Alle uddannelser hvor man kan få lov at arbejde med sine hænder. Christopher var ligeledes begejstret for standen ved Teknisk Designer, da han er meget interesseret i 3D-print. Som han selv siger:

- Jeg kunne godt tænke mig at komme ind og lege lidt med sådan nogle programmer.

Hvor Christopher før var sikker på, at han skulle være mekaniker, er der nu åbnet en verden af nye muligheder.

EUX er også en mulighed

15-årige Julie Langkilde Jensen fra 9. klasse på Fourfeldtskolen var også begejstret for kyllingerne, og var meget interesseret i at høre omkring uddannelserne bag standene. Her fandt hun specielt frisøruddannelsen spændende. Julie er endnu ikke sikker på, hvilken vej hun vil tage efter folkeskolen, men én ting ved hun dog – hun vil være politibetjent. Derfor var hun meget interesseret i at høre om EUX:

- Jeg har tænkt på EUX, for så har man nemlig både en gymnasial- og erhvervsuddannelse. Men jeg skal egentlig bare bruge det til at komme videre, for jeg vil gerne arbejde i politiet, men der skal man være 21 år for at søge ind.

Erhvervsuddannelsernes dage har gjort stort indtryk på Julie:

- Det er fedt at vi har mulighed for at komme ud og høre om de forskellige uddannelser, så vi ikke bare kommer efter 9. klasse, og så ved vi ikke, hvad vi skal. At man får mulighed for at komme ud og snakke med folk, der går her og høre om det – vi lærer en masse ting ved sådan nogle arrangementer.

Når både det boglige og det praktiske trækker

15-årige Rune Refsgaard fra 9.klasse på Vittenbergskolen i Ribe er også blevet inspireret til at tage en EUX-uddannelse:

- Jeg har haft det i tankerne i et stykke tid, og det var spændende at høre om at være murer, tømrer og smed. Jeg ved ikke hvilken erhvervsuddannelse, jeg vil vælge endnu, men det gode ved en EUX i forhold til en EUD er, at jeg er mere på skolen, som jeg gerne vil, og så vil jeg også gerne læse videre til maskinmester på et tidspunkt.

Rune har haft masser af sjove oplevelser til Erhvervsuddannelsernes Dage 2021:

- Det var sjovt at være ude ved landbrugsskolen og køre traktor og også holde en kylling. Jeg prøvede også at malke. Men det var også sjovt at møde de andre klasser og skoler, som man kender.

Det har været tre spændende og indholdsrige dage, hvor vores elever stolt har vist deres uddannelser frem. Vi håber, at de deltagende folkeskoleelever blev inspirerede til at træffe deres fremtidige uddannelsesvalg.

Se billeder fra Erhvervsuddannelsernes Dage 2021

Sådan er det at være elev på:

Teknisk Skole 

EUX

Handelsskole

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up