OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Et nyt kapitel: Mød 5 unge, der lige er startet på gymnasiet

31.08.2021

Oliver, Isabelle, Signe, Martin og Isabella er blandt de 574 nye elever, som i august er startet på Rybners Gymnasier. Få deres førstehåndsindtryk af STX, HHX og HTX.

Foto: Oliver Dahl Daarbak og Isabelle Winther Fronteau er lige startet på Rybners HHX. Foto: Oliver Dahl Daarbak og Isabelle Winther Fronteau er lige startet på Rybners HHX.

Oliver og Isabelle:  - Nye fag og nye venner

Oliver Dahl Daarbak og Isabelle Winther Fronteau er lige startet på Rybners Handelsgymnasium. De har set frem til at begynde på HHX, hvor de får helt nye fag som international økonomi, virksomhedsøkonomi og afsætning på skemaet.

- Det er spændende og udfordrende at starte på HHX. Det er fedt med de mange nye fag, fortæller Oliver, og han bakkes op af Isabelle:

- Der har været mange nye indtryk, og jeg har lige skulle finde mig tilrette. Men det er fedt at gå her efter 10 år i folkeskolen.

De fremhæver begge gymnasiets fag, som en af de væsentligste grundene til at de valgte uddannelsen: 

- Her kan vi vælge fag, som vi brænder for, og som vi føler, vi kan bruge til noget i fremtiden.

En anden grund til at valget faldt på gymnasiet, var udsigten til et studieliv med mange nye kammerater og bekendtskaber:

- Vi ser frem til at få nye venner, og vi glæder os til de mange fester på gymnasiet.

Martin og Signe drømmer om at blive ingeniør og arkitekt

Over 100 nye elever er startet på Rybners Tekniske Gymnasium og blandt dem er Signe Alberte Ditlevsen fra Bramming og Martin Thygesen fra Varde.

De har begge set frem til at starte på HTX:

- Det fedt at starte på HTX, lyder det fra Signe, hvis storesøster går på gymnasiet. Storesøsteren har allerede vagt Signes interesse for én specifik studieretning:

- Jeg synes specielt studieretningen Teknologi og Design lyder spændende, for jeg drømmer om at blive arkitekt eller indretningsarkitekt.

For Martin Thygesen har overgangen fra den trygge folkeskole til gymnasiet givet lidt sommerfugle i maven:

- Det er lidt skræmmende at starte på gymnasiet. Jeg har gået på den samme skole hele mit liv, så det er et helt nyt kapitel, jeg er starter på nu.

Martin, som drømmer om at blive ingeniør, er dog allerede faldet godt til på Spangsbjerg Møllevej:

- Her er et superfedt miljø. Jeg er blevet taget godt imod i klassen, og jeg har endnu ikke mødt en lærer, jeg ikke synes var flink eller sjov.

Isabella: - En ny og anderledes hverdag på STX

Det er væltet ind med spændte, nye elever i august måned på Rybners. En af dem er 16-årige Isabella Freja Fernandes, der netop er begyndt på Rybners Almene Gymnasium.

Isabella har glædet sig til at starte på STX, både til det skolemæssige, men også til at få en anden hverdag end hun har været vant til gennem to år på efterskolen.

- Det der med at komme hjem til Esbjerg igen og se alle dem man kender, det er mega rart. Også bare at se dem på gangene. Så jeg har glædet mig virkelig meget til at starte på Rybners!

Isabella har hurtigt fundet sammen med nogle klassekammerater, som hun klinger godt med, og selvom der nu er andre forventninger til hende, end da hun gik på efterskole, virker Isabella positiv:

- Vi har nogle rigtig søde lærere, men det er lidt svært at komme fra efterskolen og så lige pludseligt skulle gå på gymnasiet. Men jeg synes alt i alt, at det har været en god start.

Selvom der er lidt tid endnu, til at eleverne skal vælge studieretning, er Isabella allerede besluttet:

- Den der hedder Samfundsfag A, Engelsk A og Matematik B. Jeg vil nemlig gerne være psykolog. Psykologi - generelt mennesket, hvordan vi tænker, færdes og gør, instinkter og urmennesket og sådan - er virkelig spændende.

- Rybners er et åbent sted, hvor man kan få lov til at være den, man har lyst til at være.

 

Rybners Handelsgymnasium / HHX

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Rybners Almene Gymnasium / STX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up