OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Færdiguddannet: - men hvad så nu?

15.06.2021

Det vælter frem med glade nyuddannede for tiden. 21-årige Sanne Halkjær Hebsgaard er en af disse. Hun har netop færdiggjort sit hovedforløb med kontorspeciale i administration på Rybners Handelsskole.

Foto: Sanne Halkjær Hebsgaard har netop færdiggjort sit hovedforløb med kontorspeciale i administration på Rybners Handelsskole. Foto: Sanne Halkjær Hebsgaard har netop færdiggjort sit hovedforløb med kontorspeciale i administration på Rybners Handelsskole.

Da Sanne skulle beslutte sig for, hvad der skulle ske efter endt uddannelse på HHX, endte valget med at falde på en elevplads og derved et hovedforløb med speciale i administration.

- Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle. Jeg søgte en masse jobs, men der var ikke rigtigt noget, der gav. Så søgte jeg også nogle elevpladser, fordi jeg tænke, at det der med at sidde på kontor lige nu, det også kunne være meget fint, og så var det faktisk det, der gav pote.

Meget tilfreds med valg

Det valg har Sanne været utrolig glad for, da hun føler, at hun har fået rigtig meget ud af forløbet, og at det endte med, at være det helt rigtige for hende. En vigtig faktor for denne følelse var den tillid, hendes arbejdsgiver viste hende.

- Det bedste er det ansvar, jeg har fået. I takt med at jeg er elev ved den her virksomhed, så har jeg også fået rigtig meget ansvar. Så jeg har følt, at selvom jeg er ansat som elev, så har jeg været ansat på lige fod med alle andre.

Kundekontakten er vigtig

Ligesom ansvaret har været en vigtig del af uddannelsen, er Sanne også begejstret for den kontakt, hun har etableret med de kunder, hun har arbejdet med.

- Jeg sidder jo, og har ansvar for nogle kunder, hvor jeg skaber den her kontakt med dem. Så hyggesnakker man engang i mellem: - ”Nå, hvordan går det? Hvad skal du lave i din ferie?”, og sådan noget. Det er faktisk også det, jeg synes har været fedt. At opleve at man ligesom skaber den her kundekontakt.

Fra teori til praksis

Selvom stillingen som elev har budt på de klassiske opgaver såsom kaffebrygning til møder, så har Sanne også oplevet situationer, hvor hun har tænkt: ”Hvordan kan en elev få lov til det?”.  Men det har hun været klædt godt på til, da de skoleophold forløbet har budt på, har lært hende hvordan man omsætter teori til praksis. Det har dog ikke altid været lige nemt.

- Man skal være klar på, at man får nogle udfordringer. Også fordi man bliver kastet ud i det. Men man skal også være klar på at spørge om hjælp, når man har brug for det, for folk kan ikke læse tanker, vel?

Selvom uddannelsen kan byde på udfordringer, er der altid folk, der er klar til at hjælpe. Ansvaret er noget man vokser med - Alt i alt har det været en god og lærerig oplevelse for Sanne.

Men hvad med fremtiden?

Når det kommer til fremtiden, er Sannes plan lige nu at blive i den virksomhed, hvor hun havde sin elevplads. Hun er nemlig blevet fastansat.

- Min plan er, at jeg skal være der, men jeg synes faktisk, at det er lidt svært, fordi jeg ved faktisk ikke helt, hvad livet det bringer mig. Men det er i hvert fald sådan, min fremtid ser ud lige nu.

 

Læs mere om hovedforløbet på Rybners Handelsskole

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up