OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Farzaneh og Samuel blev HTX-studenter på trods af modgang

22.06.2021

Farzaneh Mostafavi og Samuel Brandt er nye studenter fra Rybners Tekniske Gymnasium. Mød de to glade studenter, og hør om deres tid på HTX og deres drømme for fremtiden.

Foto: Farzaneh Mostafavi er nu student fra Rybners Tekniske Gymnasium.Foto: Farzaneh Mostafavi er nu student fra Rybners Tekniske Gymnasium.

Farzaneh er klar til næste skridt

22-årige Farzaneh Mostafavi fra Varde kan nu kalde sig for HTX-student. Den marineblå hue med de flotte detaljer sidder smukt på det lange hår og vidner om tre hårde men lærerige år.

Farzaneh havde egentlig søgt ind på STX efter 10. klasse, men ændrede i sidste øjeblik sin mening, og søgte i stedet ind på HTX på Rybners. Hun fandt nemlig ud af, at fagene på HTX passede hende bedre. Her kunne hun nemlig fokusere på matematik og kemi.

På HTX er Farzaneh blevet udfordret:

- Jeg havde matematik A, og det var svært - Jeg vidste ikke, at det var så svært. Det skal man være klar på. Resten skal nok gå.

Men hun havde også masser af gode oplevelser:

- Det bedste var den nærkontakt man havde med lærerne. Sproget har jeg haft meget svært ved – Jeg kom til Danmark for ca. otte år siden, og lærerne har hjulpet meget undervejs.

Farzaneh har søgt ind på ind på både tandlægestudiet i Århus og København og medicinstudiet i København, Aalborg og Odense, så nu er hun bare spændt på, hvor livet ender med at føre hende hen.

Efter 1,5 års online undervisning: Nu er Samuel student

22-årige Samuel Brandt kan nu endelig kalde sig HTX-student. Det er en stor bedrift. For Samuel har ikke haft fysisk undervisning på skolen i halvandet år.

Samuel er hjertepatient, og han har et lavt immunforsvar. Derfor vurderede lægerne for halvandet år siden at risikoen for at blive smittet med corona var for stor for Samuel, hvis han mødte i skole.

De mange timer på Teams har ikke været nemme for Samuel:

- Det har krævet en enorm selvdisciplin, hvilket er noget jeg har skulle lære. Men jeg har klaret mig igennem, og det er jeg glad for.

Nu vil Samuel tage et sabbatår og arbejde. Hvad fremtiden herefter bringer ved han ikke endnu.

 

Læs mere om Rybners HTX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up