OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Flere folkeskoleelever vælger en erhvervsuddannelse på Rybners

23.04.2020

Rybners erhvervsuddannelser oplever igen i år fremgang i antallet af ansøgninger fra folkeskolens afgangsklasser. EUX-uddannelsen, hvor man bliver student og faglært, oplever størst fremgang med en stigning i ansøgninger på 21%.

Foto: Erhvervsuddannelsernes Dage skal skabe opmærksomhed om værdien i at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Måske har nogle fundet inspiration til deres valg her. Foto: Erhvervsuddannelsernes Dage skal skabe opmærksomhed om værdien i at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Måske har nogle fundet inspiration til deres valg her.

361 elever fra folkeskolens afgangsklasser har i år søgt ind på Rybners Tekniske Skole, Handelsskole og EUX. Det er 38 flere tilmeldinger sammenlignet med sidste år.

- Det er glædeligt, at vi ser en stigning i antallet af ansøgere til vores erhvervsuddannelser. Vores EUX-uddannelser går frem og slår rod i den brede offentlighed, som en kendt og attraktiv uddannelse. En uddannelse, hvor du både får en studenterhue og et svendebrev, siger Lars Katzmann, direktør for Rybners Erhvervsuddannelser

Tilmeldinger til EUX-uddannelsen, som kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, er i år 109, hvilket er en stigning på 19 elever sammenlignet med sidste år. Flest har tilmeldt sig EUX-uddannelserne: tømrer og murer.

Årets højdespringer på Rybners EUX er gastronom og tjener-uddannelsen. Om det er udsigten til læring i Restaurant- og Kokkeskolens nye bylandbrug skal være usagt, men 14 elever har i år søgt ind, hvilket er er en stigning på 13 sammenlignet med 2019.

Ansøgninger til Teknisk Skole og Handelsskole stiger med 11%
Rybners Tekniske Skole og Handelsskole oplever i år en stigning på 11% i antallet af ansøgere fra folkeskolens afgangsklasser. I alt har 252 søgt om optagelse på grundforløbets 1. del, som er starten på erhvervsuddannelsen for dem, som vil i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse.

På Rybners Tekniske Skole har grundforløbet Byggeri modtaget flest tilmeldinger. Her har 128 har ansøgt om optagelse. Grundforløbet Metal og energi har fået 28 ansøgninger – 8 flere en sidste år. Disse elever kan glæde sig til at få undervisning i skolens renoverede smedeværksted, der står klar til skolestart efter sommerferien.

Tilbage

keyboard_arrow_up