OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Flere skal gennemføre en erhvervsuddannelse: Elevernes trivsel er nøglen

18.11.2022

Rybners ønsker at mindske frafaldet på erhvervsuddannelserne. Derfor starter uddannelsesinstitutionen med midler fra Børne- og Undervisningsministeriet nu et projekt, der skal styrke elevernes trivsel.

Rybners Erhvervsuddannelser vil i trivselsprojektet bl.a. videreudvikle arbejdet med god klasseledelse og stærke faglige og sociale fællesskaber. Foto: RybnersRybners Erhvervsuddannelser vil i trivselsprojektet bl.a. videreudvikle arbejdet med god klasseledelse og stærke faglige og sociale fællesskaber. Foto: Rybners

Frafaldet på de danske erhvervsuddannelser var i 2021 tre gange så stort som på de gymnasiale uddannelser. Den udfordring vil Rybners Erhvervsuddannelser være med til løse ved at fokusere på elevernes trivsel.

Derfor har skolen søgt og nu modtaget 363.000 kr. af Børne- og Undervisningsministeriet fra en pulje, der skal hjælpe med at mindske frafald på erhvervsuddannelserne i Danmark. Med midlerne vil Rybners Erhvervsuddannelser gøre endnu mere for at styrke trivslen blandt skolens elever og lærlinge:

- På Rybners er vi meget optaget af at hjælpe de elever og lærlinge, som ikke altid har haft det let med skolen. Jo, bedre man trives, desto bedre mulighed har man for at lære og udvikle sig. Alt for mange unge under uddannelse mistrives - i deres liv, såvel som på deres uddannelser. 

- Vi vil derfor gerne sætte ind fra dag ét med imødekommende og hjælpende aktiviteter.  Vi tror på, at det vil være med til at fastholde eleverne og lærlingene og samtidig understøtte den gode læring, udtaler Olaf Rye, adm. direktør på Rybners.

For at styrke elevernes trivsel og motivation kommer skolen i projektet bl.a. til arbejde med aktiviteter, der giver øget tryghed og større nysgerrighed blandt elevere. Derfor vil skolen bl.a. videreudvikle arbejdet med god klasseledelse, stærke faglige og sociale fællesskaber og gode overgange i løbet af uddannelsen samt styrke indsatsen ved at udvikle nye læringsmæssige metoder.

 

 

Sådan er det at være elev på Rybners Erhvervsuddannelser:

Teknisk Skole

EUX

Handelsskole

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up