OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Fra kanten af arbejdsmarkedet til fast job: Mentor hjalp Michael tilbage til vvs-faget

27.02.2024

Michael var langt fra arbejdsmarkedet. Men et Job-VEU forløb på Rybners og en fokuseret mentorindsats har nu givet ham et job hos et lokalt VVS-firma.

Et Job-VEU forløb med en mentorordning har stor betydning for, at Michael Nissen i dag står med et fast job. Foto: RybnersEt Job-VEU forløb med en mentorordning har stor betydning for, at Michael Nissen i dag står med et fast job. Foto: Rybners

46-årige Michael Nissen har haft svært ved at bide sig fast på arbejdsmarkedet. Udsigten til et fast job har længe været svær at få øje på. Men sidste år fik han tilbudt et opkvalificeringsforløb på Rybners Kursuscenter gennem Esbjerg Jobcenter. Her gennemgik han et 56 dages forløb sammen andre ledige målrettet job i VVS-energibranchen.

Michael havde tidligere opbygget kompetencer indenfor for VVS-faget, men det var flere år siden. Så i starten af kurset var Michael nervøs for om, han kunne huske håndværket:

- Men da jeg først fik værktøjet tilbage i hænderne, så begyndte det at køre. Og jeg tænkte: jeg var kommet tilbage til det rette sted.

Gennem det partsafklarede erhvervsrettede uddannelsesforløb fik Michael kontakt til VVS-firmaet Carl W. Reis i Esbjerg. Her startede han i fire ugers praktik, hvorefter han fortsatte et halvt år i løntilskud.

Nu er Michael fastansat i firmaet.

Var det ikke for en mentor, var Michael ikke kommet i job

Arbejdsmarkedsparter, Green Skills og jobcentre i Sydjylland har stor erfaring med at bringe ledige - også fra kanten af arbejdsmarkedet - tættere på beskæftigelse gennem skræddersyede Job-VEU forløb.

For at støtte de ledige undervejs i forløbet og ind i uddannelse eller arbejde bevilges der via jobcentrene mentorer til de ledige, som har behov for det. Til det arbejde har Rybners ansat et mentorteam. Det team er ifølge Michael Nissen grunden til, at han i dag har et arbejde.

- Min mentor har hjulpet mig ufattelig meget. Jeg har haft noget i min fortid, som af og til er poppet op på skolen eller på arbejdspladsen, og det har jeg altid kunne tale med hende om. I starten var jeg lidt tilbageholden med at tale med hende, så det tog lidt tid før jeg åbnede op. Men hvis jeg ikke havde haft en mentor som hende var jeg stoppet på kurset.

Mentorordningen og Job-VEU forløbet har en stor betydning for, at Michael i dag står med et fast job:

- Nu har jeg igen lyst til at stå op om morgenen og gå på arbejde – det havde jeg ikke før.

Job-VEU forløbet, som Michael Nissen gennemført på Rybners, tager udgangspunkt i virksomhedernes konkrete behov for kompetencer med henblik på at skabe det bedst mulige match mellem virksomhed og den ledige. I 2023 var Sydjylland det område i Danmark, som stod for den største Job-VEU aktivitet for både ledige og beskæftigede, også set i forhold til størrelsen på landsdelens arbejdsstyrke.

Job-VEU forløbet målrettet VVS-energibranchen er sammensat af TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik- og Rørarbejderforbundet og koordineret af Jobcenter Esbjergs energi team med støtte fra Green Skills sekretariatet.  

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up