OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Frederik var hjemløs: Nu har han fundet lykken som rejsemontør

06.06.2023

Ung kontakthjælpsmodtager på kanten af arbejdsmarked fik fast arbejde takket være et skræddersyet opkvalificeringsforløb og en ihærdig indsats fra jobcenteret og svejsefaglærer.

Fra kanten af arbejdsmarked til rejsemontør. Frederik Blicher nyder sit nye arbejdsliv. Foto: RybnersFra kanten af arbejdsmarked til rejsemontør. Frederik Blicher nyder sit nye arbejdsliv. Foto: Rybners

21årige Frederik Blicher fra Varde har haft et omtumlet arbejdsliv. Han har både arbejdet i et tømrerfirma, på en vinduesfabrik og hos en cementvirksomhed.

Men på grund af nogle personlige udfordringer stod han som 20årige uden arbejde og uden et hjem:

- Jeg kunne ikke finde et job og så endte jeg bare på røven, fortæller Frederik, som bor på et forsorgshjem i Varde.

Kort tid efter at Frederik var flyttet ind på herberget satte hans kontaktperson ham i forbindelse med byens jobcenter. Kontaktpersonen havde hørt om et særligt svejsekursus for ledige, som hun mente var noget for Frederik. Jobcentret i Varde var enige og allerede efter et par dage på svejsekurset vidste Frederik at han var havnet det rette sted:

- Kurset var det helt rigtige for mig. Jeg lærte en masse nyt, og jeg elsker at lære nye ting, fortæller en glad Frederik Blicher.

At ramme bunden giver et nyt livsindblik

Halvanden uge efter at Frederik havde færdiggjort det 52-dage lange svejsekursus fik han tilbudt et job som rejsemontør ved Q-Star, der er leverandør af mandskab til onshore og offshore projekter i energibranchen.

At Frederik fik jobbet kan han takke jobcentret i Varde og en af kursets faglærere for:

- Min lærer fra Rybners ringede til Q-Star og sagde god for mig. Nu står jeg her med et job. Jeg er virkelig glad for at have fået den hjælp fra både jobcenteret og faglæren – det havde jeg på igen måde forventet.

De sidste fjorten dage har Frederik arbejdet som montør på et forbrændingsanlæg i København. Han nyder sit nye liv som rejsemontør og det giver ham mod på fremtiden:

- At have været nede og ramme bunden giver et nyt livsindblik. Man ved hvad man arbejder og kæmper for. Nu har jeg lyst til at finde mig selv i et arbejde. Jeg vil gå og nyde livet, tjene nogle penge og på et tidspunkt stifte en familie.

Jobcenter Varde: - Det er svært at få armene ned

På Jobcenter Varde glæder arbejdsmarkedschef Rikke Rødekilde sig over at de både kunne hjælpe Frederik og et erhvervsliv der hungrer efter arbejdskraft:

- For Jobcenter Varde er det helt afgørende, at vi kan imødekomme lokale virksomheders efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. I en tid med lav ledighed er netop opkvalificeringsforløb der matcher virksomhedernes behov i fokus og helt uundværlige. Når vi så samtidigt understøtter at ledige som Frederik der er på kanten af arbejdsmarked kan komme i job er det svært at få armene ned af begejstring.

Bag rekrutterings -og opkvalificeringsforløbet som Frederik Blicher har gennemført står Jobcenter Varde, Jobcenter Esbjergs EnergiTeam, Green Skills, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik og rør forbundet, Dansk Industri, Dansk Metal og Rybners Kursuscenter.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up