OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Gymnasieelever gør en grøn forskel med Genbrugsbazar

15.03.2024

På Rybners har en gruppe engagerede gymnasieelever lavet et klimaråd, som har fokus på at fremme bæredygtighed. Et af initiativerne er en Genbrugsbazar med salg af brugt tøj og brugte ting, som skal inspirere til at reducere klimaaftrykket.

Her ses engagerede gymnasieelever på Rybners, der har lavet et klimaråd.Her ses engagerede gymnasieelever på Rybners, der har lavet et klimaråd.

I aula og lille sal på Grådybet på Rybners STX og HHX er der linet op med tøjstativer fyldt med vintage fund og moderne tøj samt borde med alverdens genbrugsting. Alle delene er genbrug. Elever og genbrugsbutikker i Esbjerg stiller boder op på Rybners for at sætte fokus på bæredygtighed. Bag Genbrugsbazaren er initiativrige gymnasieelever, der har dannet et klimaråd.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er tøj og tekstiler blandt de mest miljøbelastende forbrugsområder i EU, og særligt danskerne køber mere tøj end i resten af verden.

Genbrugsbazaren vidner om, at unge mennesker i Esbjerg gerne vil gøre en forskel i forhold til klimaforandringerne. Initiativet har til formål at fremme genbrug i lokalsamfundet og skabe en bevidsthed om, at man kan gøre en forskel.

Elevrådsformand Ane Nørgaard er en del af Klimarådet og udtaler følgende om projektet:

- Med Genbrugsbazaren prøver vi at inspirere til, at man ved at tage små skridt i den rigtige retning kan bidrage til at reducere vores klimaaftryk.

Genbrugsbazaren er desuden med til at sætte fokus på, at man selv kan genbruge og sælge tøj videre, hvis det alligevel ikke bliver brugt, og andre kan få glæde af det.

- Det er rart at komme af med noget af det, man ikke bruger, og så kan man også selv kigge efter noget spændende, siger Mille Falther, der er elev i 3.K og har en bod på Genbrugsbazaren.

Når man er på genbrugsjagt, kan man være heldig at finde noget unikt, og dét, synes eleverne, er fedt.

- Jeg synes personligt, at man kan finde en virkelig fed stil med genbrug, og man er tit heldig at finde noget, som andre ikke har, lyder det fra elevrådsformanden.

Tilbage

keyboard_arrow_up