OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Gymnasieelever lærer om svangerskabsforgiftning på Sydvestjysk Sygehus

17.12.2019

Sydvestjysk Sygehus og Rybners Almene Gymnasium vil samarbejde om at give gymnasiets elever aktuel virkelighedsnær undervisning og inspiration til videreuddannelse.

Elever fra 3.y på Rybners Almene Gymnasium byttede for en dag biologilokalet i Grådybet ud med Klinisk Diagnostisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus (SVS).

Her fik de et oplæg om et aktuelt forskningsprojekt af speciallæge Anne Cathrine Godtfredsen, der vil løse mysteriet om svangerskabsforgiftning. Projektet modtog i oktober 2019 én million kroner til deres forskning. På SVS fik eleverne også en rundvisning på fødeafdelingen og Klinisk Diagnostisk Afdeling og en introduktion til bioanalytikeruddannelsen.

- Nu er jeg sikker på, at jeg skal være læge
En af de elever, som deltog i besøget var 18-årige Sara Søe Nielsen, og hun var begejstret:

- Det har været en virkelig fed dag. Det bliver meget virkelighedsnært, når de bruger de samme pipetter, som vi gør på gymnasiet.

- Jeg har før leget med tanken om at blive læge, og efter i dag føler jeg mig nærmest sikker på, at det er dét, jeg vil, siger hun.

I Esbjerg kan eleverne efter endt studentereksamen læse videre til fx sygeplejerske, laborant eller bioanalytiker. Og i 2022 begynder de første kandidatstuderende på medicinstudiet på Syddansk Universitet i Esbjerg og Sydvestjysk Sygehus.

Rybners STX og SVS samarbejder
Gymnasieelevernes besøg på SVS er startskuddet på et samarbejde mellem Rybners STX og Sydvestjysk Sygehus.

- På Rybners Almene Gymnasium har vi længe gjort os tanker om, hvordan vi kobler nogle af vores elevers interesse for det sundhedsmæssige område med den praktiske virkelighed. Det sker nu i vores samarbejde med SVS, fortæller Niels Chrestensen Hviid, rektor på Rybners STX.

For Niels Chrestensen Hviid handler samarbejdet med SVS både om at gøre elevernes undervisningen relevant på nye måder og vise eleverne, hvilke uddannelser og jobs, der er for dem i lokalområdet.

Tilbage

keyboard_arrow_up