OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

HTX åbner ny studieretning med fokus på udvikling af digitale kompetencer

04.02.2022

Rybners HTX udbyder fra sommer en ny studieretning i bioteknologi og matematik. Elever, der vælger studieretningen, kan se frem til et eksperimenterende, involverende og innovativt læringsmiljø, hvor nye digitale værktøjer kommer til at spille en central rolle.

Foto: Elever på den nye studieretning på HTX kan se frem bioteknologi, matematik og en ny digital skoledag.Foto: Elever på den nye studieretning på HTX kan se frem bioteknologi, matematik og en ny digital skoledag.

Når HTX-eleverne på studieretningen bioteknologi/matematik møder op til undervisning i deres studieretningsklasse efter 3 måneders grundforløb, får de udleveret en Microsoft Surface Pro. Den får de brug for, når de sammen med klassekammerater og lærerne skal skabe et digitalt samarbejde om de natur- og sundhedsvidenskabelige emner. Det er blot et af de digitale værktøjer, som skal gøre undervisningen mere eksperimenterende, fleksibel og ikke mindst tilgodese flere elevers læringspræferencer.  

En ny digital skoledag

Rybners Tekniske Gymnasium (HTX) ønsker med studieretningen at skabe en skoledag for eleverne, som er tidssvarende og afspejler samfundet. En skoledag, hvor de nyeste digitale teknologier og metoder skal afprøves og hvor eleverne har mulighed for at indtage en mere aktiv rolle.

- Det betyder ikke, at eleverne skal sidde hver for sig, som de gjorde under pandemien. Undervisningen vil hovedsageligt foregå i et fysisk klassefællesskab. Her vil vi sørge for at skabe en god vekselvirkning og sammenhængskraft imellem den fysiske og digitale undervisning, siger Karen Munk Rasmussen, rektor for Rybners Tekniske Gymnasium

Den digitale undervisning kommer til at gå på tværs af alle fag. Det bliver lærere og elevers opgave at få skabt et fælles digitalt univers om det faglige stof.

Elever får solide IT-kompetencer

Underviser Kristina Rødgaard glæder sig over de nye muligheder for innovativt samarbejde, videndeling og udvikling af digitale produkter og kompetencer:

- Eleverne på denne her linje kommer til at få solide kompetencer indenfor IT. De bliver især dygtige til at illustrere det faglige stof digitalt.

Eleverne på den nye studieretning vil bl.a. kunne interagere med de grafer, tabeller, og skitser, som underviserne fremlægger på klassens touchskærm, via deres Surface Pro. Til sommer står et nyt klasseværelse klar til eleverne med faciliteter, der skal understøtte den digitale undervisning. 

Læs mere om Rybners HTX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up