OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

HTX-elever udvikler svampebaseret emballage

15.12.2021

Sofie, Khalil, Victor og Noah fra 2.g på Rybners HTX vandt prisen for bedste idé i Verdensmålshuset, da de i sidste uge fremlagde deres emballage-løsning, som kan hjælpe virksomheden Polytech A/S med at blive endnu mere bæredygtig.

Foto: Sofie, Khalil, Victor og Noah fra Rybners HTX vandt prisen for bedste idé i Verdensmålshuset.Foto: Sofie, Khalil, Victor og Noah fra Rybners HTX vandt prisen for bedste idé i Verdensmålshuset.

I starten af september havde HTX-eleverne på Rybners besøg af Polytech, der leverer service, udvikling og produkter til vind-industrien. Her fik de indblik i, hvordan virksomheden arbejder med bæredygtighed, og derefter fik de mulighed for at arbejde videre med nogle af de udfordringer, Polytech står med.

Svampe og træflis

Sofie, Khalil, Victor og Noah valgte at arbejde med en case, der omhandlede den emballage, som Polytech bruger til at beskytte deres vindmølleelementer. Hvordan kunne den gøres mere bæredygtig?

Gruppen udviklede en svampebaseret emballageform, der indeholder restprodukter fra landbrug. Sofie forklarer:

- Tre af os har biologi, hvor vi har lært om, hvor gode svampe kan være til alt muligt mærkeligt. Det var i den forbindelse, vi kom på idéen med, at vi kunne bruge restprodukter, såsom træflis, kombineret med svampe.

3 minutters pitch

I sidste uge stod gruppen og ca. 150 andre elever så klar til at fremlægge deres idéer for Polytech i Verdensmålshuset. Khalil fortæller:

- Vi fik kun 3 minutter til at pitche vores idé, – ligesom hvis det havde været ude i den virkelige verden.

Gruppen fortæller, at de blev lidt nervøse, da de fandt ud af, at dommerpanelet bestod af bl.a. direktøren for Polytech. Alle dommerne var dog rare og meget interesserede.

Aldrig set før

Da 1.pladsen gik til Sofie, Khalil, Victor og Noah, blev de overraskede. Begrundelsen fra dommerpanelet lød på, at gruppen havde opfundet et produkt, som dommerne ikke havde hørt om før.

- De påpegde også, at de folk, der monterer på vindmøllerne, måske ikke altid er lige gode til at få smidt emballagen de rigtige steder hen. Derfor var det vigtigt for dem, med emballage, der hverken skader dyr eller miljø, siger Victor.

Nu er gruppen blevet inviteret til en 3-dages workshop hos Polytech, hvor de skal arbejdere videre med emballagen.

Vi er blevet taget seriøst

De fire HTX-elever er enige om, at det har været en fed oplevelse at arbejde med et projekt, hvor de i dag står tilbage med et produkt, der kan bruges i den virkelig verden.

- Vi har en følelse af, at vi rent faktisk har gjort en forskel for en virksomhed, og at vi er blevet taget seriøst af dem, siger Noah

Projektet er en del af et 2-årigt samarbejde mellem GenIN, elever fra Rybners HTX og Auraskolen samt Polytech, hvor der bl.a. arbejdes med FNs verdensmål.

Læs mere Rybners HTX

Tilbage

keyboard_arrow_up