OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

HTX-elever undersøgte naturvidenskabelige myter foran forældre og skoleelever

08.11.2019

Hvor mange heliumballoner skal der til for at løfte et menneske? Kan man svømme i sand? Kan citroner producere strøm? Rybners HTX afholdte igår Mythbuster Forældreaften, hvor de unge fremviste deres spændende projekter foran de nysgerrige forældre.

Foto: HTX-eleverne viste med stor iver deres spændende projekter frem til de fremmødte forældre.Foto: HTX-eleverne viste med stor iver deres spændende projekter frem til de fremmødte forældre.

Kan man snyde et termisk kamera? Opstår der interferens, når to vandbølger mødes? Kan man gå på vand? Hopper en hoppebold bedre på træ end beton og/eller metal? 

Det er nogle af de spørgsmål, som HTX-eleverne på Rybners har arbejdet med hele ugen. De har nemlig haft et tværfagligt forløb i denne uge, hvor de gennem forskellige forsøg skulle be- eller afkræfte en masse myter fra hverdagen.

Gennem forløbet lærer HTX-eleverne at arbejde med naturvidenskabelige metoder. Det hele startede i mandags, og igår aftes kulminerede det foran alle deres forældre, der stillede sig nysgerrigt på de unges spændende projekter.

- Det er mega fedt!
I formiddags ventede tolv 7. klasser fra Esbjerg Kommune, der også fik et indblik i, hvordan HTX-eleverne har båret sig ad med projekterne.

- Det har været super fedt og spændende at arbejde fokuseret på ét projekt i en hel uge.

- Ikke nok med at vi får et indgående kendskab til et specifikt område, så lærer man altså bare sine klassekammerater at kende på en anden måde end ved traditionel undervisning. Det er mega fedt!, lyder det fra Asger, som går på Rybners HTX.

Tilbage

keyboard_arrow_up