OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

HTX-elever vinder guld i stor engelsk-konkurrence

01.04.2022

Tony og Andreas dystede i engelsk grammatik, ordforråd og kulturelt kendskab ved International Language Competition 2022. På trods af et kort bekendtskab samarbejdede drengene sig til en flot førsteplads.

Tony og Andreas går på Rybners HTX. De går på henholdsvis 2. og 1. år, men kendte ikke hinanden, før de for nyligt deltog i engelskkonkurrencen International Language Competition 2022 for gymnasieelever.

De scorede begge toppoint i kvalifikationsrunden og gik derfor videre til regionsfinalen, hvor de blev sat sammen som et team. Fra den ene dag til den anden skulle de samarbejde om at finde de rette engelske gloser og fraser – helt uden at have talt sammen før.

- Det var uproblematisk. Vi var ret enige om svarene fra start, så det var et godt udgangspunkt for os, fortæller Andreas

I sidste uge drog de to elever så til København for at deltage i landsfinalen på Falkonergårdens Gymnasium. Ca. 200 tilskuere så til, imens de to HTX-elever hev førstepladsen hjem tæt fulgt af Rysensteen Gymnasium og Aarhus Handelsgymnasium på henholdsvis 2. og 3. plads. Tony og Andreas blev belønnet med guldmedaljer, en flot pokal og 3000 kr. hver.

International Language Competition er en sprog- og kulturkonkurrence i moderne sprog for grundskoler og gymnasieskoler. 

Målet med konkurrencen er bl.a. at opmuntre elever til at læse moderne sprog på højt niveau samt øge deres interesse for at lære om andre landes kultur, samfund og historie. Det er den største sprogkonkurrence i Skandinavien indenfor sprogene tysk, fransk, spansk og engelsk med mere end 50.000 deltagere i Danmark, Norge og Sverige.  

Læs mere om Rybners HTX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up