OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

I top tre på landsplan: Autoværksteder kvitterer for et godt lærepladssamarbejde med Rybners

03.04.2024

Personvognsmekanikeruddannelsen på Rybners har et stærkt samarbejde med elevernes lærepladser. Det vidner en ny analyse fra SMVdanmark om. Her ligger uddannelsen i top på landsplan.

Personvognsmekanikere fra Rybners scorede i 2022 landets højeste karaktergennemsnit. Nu scorer uddannelsen højt på samarbejdet med elevernes lærepladser.  Foto: RybnersPersonvognsmekanikere fra Rybners scorede i 2022 landets højeste karaktergennemsnit. Nu scorer uddannelsen højt på samarbejdet med elevernes lærepladser. Foto: Rybners

Virksomhederne er erhvervsskolernes vigtigste samarbejdspartnere. Her bruger eleverne størstedelen af deres uddannelsestid som lærlinge.

I en ny analyse fra SMVdanmark har 7.700 virksomheder været med til at give karakter til landets erhvervsskoler. Her får personvognsmekanikeruddannelsen på Rybners Tekniske Skole den anden højeste score i hele Danmark, når det kommer til deres evne til at samarbejde med lærepladser, med en karakter på 8,45 ud af ti.

- Vi er super glade for at lærepladserne vurderer vores samarbejde så højt. Det vidner om at vi gør det rigtige, når vi fx tager ud og besøger hver og én af vores elevers lærepladser efter hvert hovedforløb, siger Tommi Rebelsig Sørensen, som er en af de 7 faglærere på skolens personvognsmekanikeruddannelse, der arbejder fokuseret på at udvikle og styrke samarbejdet med de lokale lærepladser.

Et fagligt højt niveau

To af de virksomheder, der har kvitteret for et godt og tæt samarbejde med Rybners, er Bakke Auto og Esbjerg Autocenter i Esbjerg:

- Det faglige niveau er højt på skolen. De har hele tiden gang i nye tiltag, og jeg kan mærke at eleverne er trygge ved lærerne. De kender de unge menneskers styrker og svagheder, lyder det fra Søren Godt Hansen, indehaver af Esbjerg Autocenter.

Eftermarkedschef hos Bakke Auto Louise Frost fremhæver også den konstruktive dialog om elevernes udvikling og særligt skolens store fleksibilitet i forhold til, hvornår eleverne kan afholde deres skoleforløb:

- Vi har lige nu fire lærlinge, som går på Rybners, og vi kan ikke undvære dem alle på én gang, og det har skolen stor forståelse for.

Udover en stor indsats for at styrke det gode lærepladssamarbejde, har personvognsmekanikeruddannelsen på Rybners i de sidste par år foretaget investeringer i nyt udstyr og biler, så eleverne har de bedste forudsætninger for at blive klædt på til arbejdsmarkedet.

 

Fakta: Personvognsmekanikeruddannelsen på Rybners har det nyeste udstyr:

Komplet dæklinie, Ny bremsprøvestand (der kan tilgås fra mobil og tablet), BOSCH diagnoseladere, opdatering af Texa diagnose tester til NannoS model, Microsoft Surface Pro som diagnose tester samt scopetester, Bosch KTS tester DCU 220, Picoscoper, El-sikkerhedspakker, GTE batteripakke med VCDS tilgang til overvågning, VCDS tester, løftebord, Hella Gutmann lygte justeringsapparat til justering af lygter med DLA, BOSCH ADAS kalibreringsapparat, Hunter sporingsapparat og nye motorstande til hoved- og grundforløb

Og de nyeste biler:

Mercedes cla220, E-golf, Toyota Prius, Audi A5 2.0 TFSI Quattro S-line sportback, Audi A5 3.0 TDI Quattro S-line sportback, Opel Grandland x 1,6 hybrid 4 Ultimate og Tesla model 3 AWD (LR).

 

Læs mere om personvognsmekanikeruddannelsen her 

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up