OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Kasper er med i kapløbet om at komme til international fysikkonkurrence i Minsk!

03.12.2021

Kasper er blandt de 18 skarpeste gymnasieelever i landet, når det handler om fysik. Han deltog i weekenden i landsfinalen i Den Danske Fysikolympiade, hvor han både fik toppoint og blev udtaget til sidste, afgørende runde. Nu håber han på, at gå hele vejen til den internationale finale.

Foto: Kasper forbereder sig til udtagelsen i SienceLab på Rybners.Foto: Kasper forbereder sig til udtagelsen i SienceLab på Rybners.

18-årige Kasper Svejgård Nielsen fra STX på Rybners dystede i gravitations-, radioaktivitets- og bølgelængdeteori, da han i sidste uge deltog ved landsfinalen i fysik i København. Deltagerne skulle både igennem en teoretisk prøve og en mere eksperimentel. Specielt den teoretiske del udfordrede deltagerne:

- Den sidste opgave i prøven handlede om en ørn, der bevæger sig, imens den laver lyde. Vi skulle så lave en ligning for, hvilke lyde ørnen modtager i forhold til, hvad den udsender. Dén var der ingen af os, som kunne løse.

Trods udfordringer med ørneopgaven, blev Kasper den elev ud af de 40 deltagere, der scorede flest point i alt. Han var således weekendens skarpeste fysikelev.

Håber på at komme med til finalen i Minsk

I alt gik 18 elever videre fra konkurrencen i weekenden. De skal nu mødes og træne deres fysik-skills i fire weekender i foråret, inden en afsluttende prøve i maj. De 5 bedste elever bliver udtaget til at komme med ved den internationale fysikolympiade i juni, der i år afholdes i Minsk. Her deltager elever fra 80 lande.

Kasper er optimistisk omkring sine chancer:

- Jeg føler, jeg har været ret godt med indtil videre, så jeg håber på, at komme med til Hvide Rusland. Det kunne være en megafed oplevelse, at få lov at prøve kræfter med fysikken på et helt andet niveau.

Kasper regner med, at han vil studere fysik efter gymnasiet. Derfor vil det være en god start, at kunne kalde sig for én af Danmarks bedste fysikelever.

Får god støtte på Rybners!

Hjemme på Rybners har klassekammeraterne været gode til at bakke op om Kaspers deltagelse i fysikoplympiaden, og han er flere gange blevet stoppet på gangen, af folk som vil lykønske ham.

- Jeg synes faktisk alle har været mega støttende

Særligt fysiklærerne på STX er begejstrede. Underviser, Ole Gadsbølle, fortæller at det er mange år siden, at en elev fra Rybners sidst har klaret sig så godt i olympiaden.

Det var Oles undervisning, der i sin tid gjorde, at Kasper valgte Fysik på A-niveau, og Kasper regner med at skulle hænge en del ud i Siencelab det næste halve år, så han kan sparre med Ole og forhåbentlig komme med til Minsk.

Læs mere om Rybners Almene Gymansium / STX

Tilbage

keyboard_arrow_up