OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Klar til DM i Entreprenørskab: To grupper fra Rybners HHX stryger i finalen

20.04.2020

Et magnetsystem til dørlukning og en app, der kan fortælle dig om, du er allergisk overfor, de fødevarer du putter i din indkøbskurv. To grupper fra Rybners HHX er videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab 2020 for elever på ungdomsuddannelserne.

Foto: Magnific-gruppen består af: Iben Lang Nielsen, Sofie Blicher, Caroline Søeborg og Thea Laigaard. De fire piger går i 2. D på Rybners HHX.Foto: Magnific-gruppen består af: Iben Lang Nielsen, Sofie Blicher, Caroline Søeborg og Thea Laigaard. De fire piger går i 2. D på Rybners HHX.

Thea, Iben, Sofie og Caroline går til daglig på 2. år på Rybners HHX. Tirsdag vandt de med deres projekt Magnific regionsmesterskabet i entreprenørskab og gik videre til DM. Alt dette på grund af gruppens ide, som de præsenterede for virksomheder og investorer. De er i den grad blevet klogere ved at deltage i dette forløb, fordi de pludselig skulle lærer formulere deres ide overfor rigtige virksomheder og personer i erhvervslivet.

Men de har også lært at arbejde sammen på en helt anden måde end de plejer ved almindelig gruppe arbejde, da dette er deres fælles ”baby” de skal have ud i verden og derfor har de alle en personlig investering i ideen.

Sådan et forløb som gruppen har været igennem har ikke kun givet pigerne faglige kompetencer, men også på det personlige plan er de blevet klogere, Thea forklare:

- Vi snakkede om det i går, at så er det på det personlige plan vildt at vide at ens ide skaber værdi for andre og at den gør en forskel på deres hverdag.

Den del af projektet hvor gruppen har været ude og snakke med erhvervslivet, har kun gjort dem stærkere og mere klar på fremtiden efter skolelivet.

De fremhæver at deres netværk kun er blevet større, hvilke i alle henseender er positivt. Men de er også blevet opmærksomme på at hvis de skulle tages seriøst af investorer så har de os selv skulle tage deres projekt seriøst, og så kan man ikke bare have en dårlig dag, som de så fint formulerer det.

Men de har travlt inden DM på onsdag, for de vil se om de kan få produceret deres prototype og søgt nogen fonde.

Et indblik i forretningsverdenen
Der var faktisk to grupper fra Rybners HHX, som gik videre i regionsmesterskaber i entreprenørskab afholdt af Company Programme, foruden gruppen bag Magnific, var også drengene bag Ingrédient så heldige at komme videre til DM.

Der er mange ligheder mellem gruppernes oplevelse af hvad det har givet dem af kompetencer at være med i projektet. Drengene fremhæver at det har været en oplevelse at få et indblik i forretningsverdenen og dette har givet dem en forståelse af denne, i og med at de har skulle kontakte banker, advokater, diætister og andre forretningspersonligheder.

Gruppen har i hvert fald fundet ud af at når man i fremtiden skal kontakte interessenter til ens ideer, så er det slet ikke så farligt. Lige præcis dette har givet gruppen en virkelighedsnær forståelse for fremtiden, fordi nu har man jo været ude og tage kontakten til erhvervsfolk som har budgetter på flere millioner. Gruppen forklarer:

- Hvis man skal sammenligne det med andre skoleprojekter, så kan man jo sige at det her er meget mere lærerigt fordi det foregår ude i den virkelige verden og jeg føler mig klart bedre klædt på til at skulle ud i forretningsverdenen, nu hvor man allerede har fået et lille indblik i det. Oplevelsen med projektet har også været meget virkelighedsnært, for man har jo snakket med virksomheder som omsætter for rigtig mange penge.

Næste step for gruppen er forhåbentlig at vinde i DM og så få udgivet deres app.

Tilbage

keyboard_arrow_up