OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Lækker uhyggelig mad: Ernæringsassistentelever laver Halloween-frokost til Kvindernes Krisecenter

29.10.2021

Ernæringsassistenteleverne fra Rybners har fået stillet en sjov og givende opgave: de skal levere mad til børnene og kvinderne på Kvindernes Krisecenter. De er gået til opgaven med masser af gode idéer – temaet er nemlig Halloween!

Foto: Benedikte Rasmussen forbereder (u)hyggelig mad til et Halloween-arrangementet på Kvindernes Krisecenter.Foto: Benedikte Rasmussen forbereder (u)hyggelig mad til et Halloween-arrangementet på Kvindernes Krisecenter.

Benedikte Rasmussen og Mia Jensen læser begge til ernæringsassistenter på hovedforløb 2. I forbindelse med dette arrangement er de delt op i forskellige arbejdsgrupper, men fælles for dem begge er glæden ved at give kvinderne og børnene en sjov og spændende kulinarisk oplevelse. Maden der bliver serveret er inspireret af årstidens grøntsager og Halloween, ligesom det også skal fungere som et sundere alternativ. Menuen består bl.a. af peberfugter fyldt med spaghetti og kødsovs og udformet som små græskarlanterner, græskarsmoothies, ’abehjerner’ med tomatsovs, kosteskafter og kager udformet som fingre!

Muligheden for at give kvinderne og børnene en speciel oplevelse er vigtig for begge piger - som Mia siger:

- Det gør mig faktisk rigtig glad at kunne være med til at hjælpe dem i en måske lidt presset hverdag. Jeg synes, de har fortjent at få lidt (u)hygge. På den gode måde! Og nogle nye smage, de måske ikke kender.

Benedikte tilføjer også:

- Det er spændende. Det er jo en oplevelse. Det er lidt det, man brænder for, når man står her, tænker jeg. Det er i hvert fald det, jeg gør. Jeg synes, det er fedt, at man kan få udvidet sin horisont inden for feltet.

Halloween-arrangementet på Kvindernes Krisecenter er et tilbagevende arrangement, der tog sin begyndelse før Corona. En tidligere lærer på uddannelsen havde lavet nogle arrangementer med et forsorgshjem, hvilket gav faglærer på ernæringsassistentuddannelsen Anette Rasmussen inspiration til at tage fat i Krisecenteret. Arrangementet tog form, og grundet dets placering i oktober, gav det også anledning til det uhyggelige tema. Det nåede dog kun at blive afholdt to gange, før andre aktiviteter i huset gjorde, at det blev lagt på hylden, og så kom Coronaen også.

En succes genoptages

Pludselig bliver de igen kontaktet. En ny leder på Krisecenteret havde hørt om de tidligere Halloween-arrangementer, og var interesseret i at genoptage successen. Eleverne tilgår arrangementet som en skoleopgave, som starter med at en fra krisecenteret besøger skolen og giver et foredrag. Herefter er det elevernes opgave at sammensætte menuen og tilberede maden. Faglærer Anette Rasmussen siger:

- De bliver lidt mere skarpe ved at skulle lave sådan en opgave, da det handler om fysiske kunder og ikke bare teori.

At opgaven handler om Kvindernes Krisecenter har også haft en stor rolle for Anette:

- Det rammer lige ind i hjertet, så derfor giver det så god mening det her. En af vores ernæringsassistenter har også tidligere med sin egen mor været på krisecenter, så hun gav ligesom lidt tilbage. Men i det hele taget det her med kvinder og børn, der har en rigtig svær periode, der giver det bare virkelig mening at lave noget til dem. Hjertet brænder for dem, og at det skal være godt for dem.

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent på Rybners

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up